Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
95 komentara

Čehok o odlasku u saborsku mirovinu: To nije bilo moralno

Varaždinski gradonačelnik rekao je kako se na saborsku mirovinu odlučio kako bi se mogao fokusirati na pravosudne predmete, a dodao je i kako Hrvatsku vidi kao nedovršenu državu

Foto: Željko Hladika/24sata
95 komentara

Novi varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok rekao je u Nedjeljom u 2 kako Hrvatsku vidi kao 'nedovršenu državu', odnosno državu u stalnom nastajanju. 

Govoreći o optužnicama i uhićenjima, izjavio je da nigdje u Hrvatskoj nije doživio neguodnosti, ali da je uhićenje 2011. za njega bio veliki šok. Dodaje i kako se nije imao čega bojati, znajući da je čist. 

Rekao je kako se nasukao na 'plićaku pravosudnih transformacija' i da nismo u pravom smislu postigli da budemo pravna država kao što su to uređene europske države. Na povratak u politiku nakon šest godina odlučio se, kaže, kako se nikome ne bi dogodilo to što se dogodilo njemu. Drugi razlog je bila i lanjska anketa kojom bi mu građani iskazali veliko povjerenje. 

Rekao je i da nije bilo moralno sa 47 godina otići u saborsku mirovinu, ali da je to morao napraviti kako bi se mogao posvetiti pravosudnim procesima. 

Komentirao je i koaliciju HNS-a i HDZ-a i rekao da je taj 'preljub s Plenkovićem za njih bolji od braka s Bernardićem'. Misli kako je HNS u paničnom strahu od desnice. 

Na pitanje o Trgu maršala Tita misli kako bi najbolji naziv bio Kazališni trg.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message