Obavijesti

News

Komentari 11

Čekale skoro dva sata, a kad se Grčić pojavio - otišle su kući

Čekale skoro dva sata, a  kad se Grčić pojavio -  otišle su kući
7

Iako su, tvrdi koordinatorica Autonomne ženske kuće, prijavili policiji skup te prije dva dana najavili Vladi dolazak, pred Markovim trgom zaustavile su ih snage reda

VIDEO

Pa zar na ovu šačicu žena šaljete specijalce? Tako vas plašimo? Sram vas bilo! Već smo sat i pol vremena tu na hladnoći. Dobit ćemo upalu jajnika, dobacivale su predstavnice Ženske mreže stojeći na ulazu na Markov trg. Na Dan žena došle su Vladi predati svoje zahtjeve za poboljšanje položaja žena u društvu i na tržištu rada. 

Iako su, kako je istanula koordinatorica Autonomne ženske kuće, prijavili policiji skup na Trgu bana Jelačića te dva dana prije najavili Vladi da dolaze, pred Markovim trgom zaustavile su ih jake snage reda. 

Činilo se da ima više policajaca i specijalaca nego žena s transparentima "Njima treba zakon umjesto cvijeća". 

- Nismo očekivale ovakav doček. Prošle godine na Dan žena također smo bile ovdje, ali tad nas je odmah primio potpredsjednik Vlade - rekla je Neva Tolle. 

Kosor očekivala da će ih Milanović prije primiti

Bivša premijerka Jadranka Kosor začudila se reakciji Vlade. 

- Očekivala bih da će ih Milanović, baš zato što je muškarac, još prije primiti i čestitati im Dan žena - rekla je Kosor.

 Nakon što su sat i 45 minuta stajale pred Markovim trgom, žene je policija pustila do zgrade Vlade, gdje ih je dočekao ministar Branko Grčić. Obrazložio im je da su došle u nezgodno vrijeme jer Vlada upravo zasjeda, a ministar koji je zadužen za njihova pitanja je u inozemstvu. Ministrica rada i socijalne skrbi Milanka Opačić je, dodao je, u Sisku. 

Ministru Grčiću predale zahtjeve i otišle kući

- Reagirali smo čim smo čuli da ste ovdje - rekao je Grčić i pozvao ih na razgovor u Vladu. 

One su poziv odbile obrazloživši da zbog dugog čekanja više nemaju vremena. Grčić je primio zahtjeve Ženske mreže u kojima upozoravaju na nasilje nad ženama, diskriminaciju i njihov neravnopravan položaj, a aktivistice su se uputile prema Trgu bana Jelačića. 

- Pa što vi to morate raditi? - podbadao je prometni policajac kolegu specijalca dok su gledali malenu povorku kako odlazi. - Eh, da mi je netko rekao da ću ovako provesti Dan žena...- odmahivao je glavom mladi specijalac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...