Obavijesti

News

Komentari 47

Čekićem je zatukao Poljakinju u Istri. Bio je 14 godina u zatvoru i čim je izašao vratio se zločinima

Čekićem je zatukao Poljakinju u Istri. Bio je 14 godina u zatvoru i čim je izašao vratio se zločinima

Damir Dojčinović u Mostaru je služio kaznu za stravično ubojstvo iz 2006. godine. Pustili su ga na uvjetnu slobodu, no nije dugo trebalo da se vrati iza rešetaka zbog serije brutalnih pljački

VIDEO

Kantonalni sud u Tuzli odredio je jednomjesečni pritvor za Damira Dojčinovića (43) iz Mostara, Dinu Menzilovića (51) iz Zenice i Hasana Husića (44) iz Sarajeva, zbog osnovane sumnje da su pljačkali i krali priopćilo je Tužilaštvo Tuzlanskog kantona, javlja Dnevni Avaz.

Sumnja se da su krajem rujna 2021. automobilom došli do poslovnice jedne mikrokreditne organizacije u Srebreniku. Dvojica osumnjičenih su sa maskama na licima ušli u poslovnicu, radniku prijetili pištoljem i uzeli nešto više od 5.000 konvertibilnih maraka (oko 20.000 kuna) i pobjegli autom u kojem ih je čekao treći osumnjičeni.

Također, Dojčinović i Menzilović su osumnjičeni da su krajem listopada 2021. sa maskama na licima ušli u jednu zlatarnicu u Srebreniku, prodavačicu zatvorili u toalet i ukrali nakit vrijedan oko 200.000 KM (oko 800.000 kuna). Osumnjičeni su i da su istog mjeseca u autom došli do kuće u Srebreniku te su dvojica provalili i od vlasnika ukrali zlatni nakit u vrijednosti od oko 200.000 kuna a nakon toga iz garaže ukrali Golfa u vrijednosti od oko 32.000 kuna.

Prilikom uhićenja kod njih su pronašli predmete koji ih povezuju s pljačkama. Predmete će vještačiti.

Dinu Menzilovića su više puta u Sarajevu privodili zbog razbojništva. Prošle je godine priveden zbog pokušaja ubojstva A. M. U Sarajevu. Nakon što je ispalio osam metaka, jedan odbijeni metak je Menzilovića ranio u nogu. 

Damira Dojčinovića je 2007. godine  Kantonalni sud u Mostaru osudio na 18 godina zatvora zbog monstruoznog ubojstva Poljakinje Monike Urantowke u Medulinu kod Pule. 

Kako doznaje Avaz, Dojčinović, koji je izdržavao ovu kaznu u mostarskom zatvoru, 27. svibnja ove godine pušten je uvjetno. 

Dojčinović je u lipnju 2006. godine s Poljakinjom Urantowkom stupio u kontakt preko Agencije za nekretnine. Naime, Urantowka je namjeravala prodati više nekretnina, među kojima i kuću u Medulinu kod Pule. Prodaju je htjela obaviti što prije, budući da je postojala opasnosti da bi mogli biti zaplijenjeni,  jer je njezin bivši suprug bio umiješan u aferu pranja novca u Hrvatskoj. Dojčinović je razgledao  kuću u Medulinu, tvrdio da je ozbiljan kupac i tražio da se cijena kuće snizi. Kako bi pregovarali o prodaji Dojčinović i njegova žrtva sastali su se u njenoj kući u Medulinu. On je uzeo metalni čekić i njime udario Urantowku po glavi. Zbog teških prijeloma lubanje i oštećenja mozga ona je preminula na mjestu.  

Potom je sa žrtve skinuo zlatnu ogrlicu, zlatni sat i zlatni prsten s dijamantom. Uzeo je i njena dva mobitela i ključeve Peugeota 807. Odvezao se  do svog poznanika od kojeg je zatražio da uništi dokaze, među kojima i čekić. Nakon toga se vratio u BiH gdje je prodao mobitel za 800 kuna, a zlatni nakit odvezao u Gornji Vakuf i prodao ga tamošnjem zlataru za  1500 kuna. U Mostar se vratio nekoliko dana kasnije,  gdje je odmah uhićen. Priznao je krivnju i u siječnju 2007. osuđen je na 18 godina zatvora.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21