News

Komentari 57

VIDEO Split pod vodom: Neke ceste zatvorene, stiže još kiše

VIDEO Split pod vodom: Neke ceste zatvorene, stiže još kiše

Očekuju se teški uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te mokrih kolnika, upozoravaju iz DHMZ-a

Nakon sunčane subote u Dalmaciji dan nakon odmah nagla promjena vremena. Nedjelja je započela uz pretežno oblačno vrijeme te velike pljuskove s grmljavinom. Slično se najavljuje i ostatak dana. 

Oblina kiša i jaki pljuskovi nastavit će se sredinom dana i poslijepodne. No, u unutrašnjosti Dalmacije, ponajprije u najvišim predjelima područja moguća je susnježica i snijeg. 

Uz oborine nastavit će se i jak vjetar, koji će potkraj dana i noći postupno slabjeti. Najviša temperatura između 12 i 16 stupnjeva Celzijevih.

DHMZ upozorava na vjetar, obilnu kišu i neverine

- Budite na oprezu i svjesni mogućnosti lokaliziranog poplavljivanja manjeg broja građevina uz lokalni prekid aktivnosti na otvorenom. Očekuju se teški uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te mokrih kolnika - poručuju iz DHMZ-a.

Izdano je upozorenje za područje Zadra, Šibenika i Splita na jako jugo koje će popodne okrenuti na sjeverozapadnjak. Udari vjetra očekuju se od 65 do 85 kilometara na sat. Na dubrovačkom području udari će biti do 100 kilometara na sat.

- Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom - poručuju iz DHMZ-a i najavljuju grmljavinsko nevrijeme.

Najviše oborina ima u srednjoj Dalmaciji, gdje je u Kaštel Gomilici palo 42 litre kiše, a na širem području Zadra, Šibenika, Splita i zaleđa od 10 do 30 litara.

Iz HAK-a upozoravaju na stanje na cestama

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Zbog mjestimice i povremeno jake kiše, osobito u Dalmaciji, moguće su veće količine vode na kolniku. Ponegdje ima magle, a mogući su i odroni, posebice na Jadranskoj magistrali (DC8) i cestama u gorju. Upozoravamo vozače da na put ne kreću bez propisane zimske opreme.

Zbog vode na kolniku zatvorene su lokalne ceste na području Vrgorca: Veliki Prolog-Draževitići (LC67209), Kotezi-Vina (LC67203) i Podprolog-Orah (LC67207).

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na državnoj cesti DC42 Poljanak, te lokalnim i županijskim cestama na području Korenice.

 

Najčitaniji članci