Obavijesti

News

Komentari 53

Snijeg stvara velike probleme: Auti zapeli na cesti preko Učke

Snijeg stvara velike probleme: Auti zapeli na cesti preko Učke
4

Desetak vozila je zaglavilo u snijegu, a jedan Riječanin se požalio da je dva sata čekao dolazak ralice da nastavi put. Iz Istarskih cesta rekli su da su auti zapeli jer nisu imali adekvatnu zimsku opremu.

VIDEO

Stara cesta za Rijeku preko Učke s istarske strane bila je u četvrtak poslijepodne neprohodna za desetak vozila zbog snijega koji je padao. Kako piše Glas Istre, ralice su s riječke strane su ralice počistile snijeg, dok je s istarske strane cesta poslijepodne bila zametena.

Jedan Riječanin im se požalio da već dva sata čeka dolazak ralice da nastavi put.

- Zvali smo Centar 112 i Istarske ceste, no eto, već dva sata se čeka da se raščisti cesta - kažu vozači.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Međutim, iz Istarskih cesta kažu da je cesta cijelo vrijeme prohodna, ali da je nekoliko automobila zaglavilo jer nisu imali adekvatnu zimsku opremu.

VIDEO (Ključni savjeti za vožnju auta po snijegu): 

Pokretanje videa...

01:18

- Naša ekipa je po dojavi izašla na teren te posula cestu kako bi automobili uspjeli nastaviti s vožnjom. Situacija je riješena vrlo brzo i automobili su za 15-ak minuta od dolaska naše ekipe mogli nastaviti put. Još jednom pozivamo vozače na oprez i obaveznu zimsku opremu za zimske uvjete, tj. zimske gume i po potrebi i lance, no što se tiče navedene ceste, ponavljam, ona je sasvim prohodna - kazao je Denis Demjanić iz Istarskih cesta.

HAK: Zbog niskih temperatura moguća je poledica

Snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru, Lici, na širem riječkom području, središnjoj Hrvatskoj i zaleđu Dalmacije. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme, javlja HAK.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobag zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina vozila), a na dionicama Novi Vinodolski-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena, autocesti A7 Draga-Šmrika i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

VIDEO (Kako izbjeći jutarnje struganje leda s auta?):

Pokretanje videa...

struganje leda 01:33

Na Jadranu će sutra biti oblačno uz kišu, a na kopnu se očekuje snijeg, češći i obilniji u drugom dijelu dana. Mjestimice će se stvoriti i deblji snježni pokrivač, posebice u gorju. Snijega nošenog vjetrom može biti i na sjevernom Jadranu, a navečer ponegdje u unutrašnjosti Dalmacije i malo kiše koja se smrzava u dodiru s hladnim tlom, navodi DHMZ.

U Dalmaciji je lokalno moguća obilnija oborina praćena grmljavinom. Puhat će povremeno umjeren sjeveroistočnjak, na Jadranu i jaka bura s olujnim udarima i istočnjak, na jugu i jugo. Najniža temperatura uglavnom od -5 do -1, na Jadranu od 3 na sjeveru do 8 na jugu. Najviša od -2 do 2, na Jadranu od 4 do 10 °C. Na jugu toplije.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag