Obavijesti

News

Komentari 26

Cesta uzela četiri života: Među njima i dva najbolja prijatelja...

Cesta uzela četiri života: Među njima i dva najbolja prijatelja...
6

Kraj Požege su dva najbolja prijatelja autom jučer sletjela s ceste i poginula. Jedan od njih trebao je ovih dana postati otac... U Bjelovaru je pijani vozač udario u kamion pa pobjegao s Hitne...

VIDEO

Vlado Moravek (38) i Robert Kotas (38) poginuli su u teškoj prometnoj nesreći u nedjelju, četrdesetak minuta iza ponoći u mjestu Rajsavac nedaleko od Požege

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:16

Dvojica nerazdvojnih prijatelja vraćala su se kući u obližnje mjesto Jakšić i Škodom Roomster sletjeli su u kanal pored ceste. Navodno su bili na zabavi u mjestu Cerovac.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Upravo sam legla i čula automobil i tupi udarac. Pomislila sam da je naletio na psa. Pogledala sam kroz prozor i vidjela prevrnuti auto u kanalu. Istrčala sam iz kuće i usput sam pozvala Službu 112. Došla sam do automobila i vidjela sam vozača za upravljačem, vjetrobransko staklo je popucalo i odvojilo se od automobila - ispričala je Marta Bobot (31), žena koja je prva priskočila u pomoć unesrećenima. Pozvali su je iz Hitne pomoći i rekli joj da vidi u kakvom su stanju unesrećeni. U prvi mah sam mislila kako je u autu samo jedan čovjek, onda je vidjela i suvozača kojemu je iz auta visjele glava i ruka.

- Maknula sam vjetrobransko staklo i stavila sam prvo jednom, a onda i drugom prste na vrat. Osjetila sam im bilo, ali se oni nisu pomicali. Vozaču je tekla krv iz nosa. Vrlo brzo su stigli policajci, vatrogasci i Hitna pomoć i onda smo morali otići s mjesta nesreće - ispričala je svjedokinja.

Prema policijskom izvješću stradali su zbog neprilagođene brzine. Sletjeli su s ceste u kanal i udarili u betonski propust.

- Ma kakva brzina? Poznajem obojicu, išli smo zajedno u osnovnu školu. Obojica su bili vrsni vozači, kako sam čuo brzinomjer se u Škodi zaustavio na 65 kilometara na sat. Vjerujem da je njih ugrozio neki drugi automobil i da je Robert bježao da izbjegne sudar - rekao je Mile Barišić, prijatelj poginulih muškaraca.

Kazao je kako su Vlado i Robert i Vlado bili nerazdvojni.Jedan je bio autolimar, a drugi automehaničar. Vlado je, kaže, prije dvije godine doživio tešku nesreću na trci ubrzanja. Tada je vozio 250 kilometara na sat. Bio je mjesecima prikovan za postelju, no oporavio se. Robert Kotas trebao se ovih dana radovati, jer mu je supruga svaki dan treba roditi drugo dijete. Nesretna žena je u bolnici u Zagrebu gdje čuva trudnoću, strašnu vijest je saznala od obitelji koja se odmah uputila u Zagreb da bi bili uz nju.

Zabili su se u betonski propust

Udarac je probudio susjede: Prema očevidu vozač je izgubio kontrolu zbog prevelike brzine i sletio u kanal. Stao je kod betonskog mosta.

Bio je sretan jer će postati otac

Robert Kotas: Njegova obitelj pohrlila je njegovoj ženi koja čuva trudnoću zagrebačkom rodilištu. Ispred kuće susjedi pale svijeće.

Cijeli život volio je automobile

Vlado Moravek: Uspio se oporaviti nakon teške nezgode na utrci ubrzanja. Sad je nažalost stradao u nesreći s najboljim prijateljem.

Pijani vozač udario u kamion pa pobjegao s Hitne

Bila sam u pidžami te izašla iz kupaonice. Još nisam zatvorila vrata kad sam čula strahoviti udarac od kojeg se cijela kuća stresla, a ja sam se skamenila, rekla je Bjelovarčanka Ivanka Vrban (64) u čiju se kuću u Slavonskoj ulici u subotu popodne zabio kamion.

sudar

- Takvu eksploziju ne mogu opisati, jer je bila gora nego za Domovinskog rata. Završila sam na Hitnoj u bjelovarskoj bolnici, jer sam imala tlak 220/150 i primila infuziju. Jedva sam se provukla kroz dvorište pokraj kamiona s prikolicom koji je udario u kupaonicu i svu ju je uništio. Sam me Bog spasio od sigurne smrti - kaže Ivanka.

Liječnici su joj predlagali da ostane u bolnici, ali se ona vratila u kuću. Njezin suprug Stevo (66) odmah je izašao iz kuće i vidio kamion s prikolicom Sedlić Grupe „parkiran“ u dvorištu. Ulasku teretnjaka prethodila je nesreća, koju je izazvao 37-godišnji vozač Passata.

Vrban kaže kako je čuo da se muškarac utrkivao s drugim vozilom po ulici. Nekih pedesetak metara od kuće Vrbanovih, vozač Passata udario je u kamion. Od siline udara kamionu je otkazao upravljački mehanizam, te je skrenuo u lijevo, ‘pokupio’ parkirani auto ispred kuće Vrbanovih susjeda i uletio u dvorište.

Na mjesto nesreće odmah su došla kola Hitne i vozača Passata prevezla u Opću bolnicu u Bjelovaru.

No, obijesni vozač nije dočekao policiju već je pobjegao iz bolnice. Pronašli su ga kod kuće u jednom prigradskom naselju. Izmjereno mu je 2.05 promila alkohola. Iz policije nam nisu potvrdili radi li se o utrci dvojice neodgovornih vozača, već su kazali da je uzrok nesreći brzina i alkoholiziranost vozača koji je izgubio kontrolu nad upravljačem i udario kamion.

Teže od njih prošla je žena koja je poginula u subotu u prometnoj nesreći kod Rakovice, a vozač je teško ozlijeđen.

Također, u slijetanju auta u Nevestu kod Unešića poginuo je vozač.

Kriva je brzina? Autom udario u drugi pa se prevrnuo na bok

Međimurski vatrogasci morali su u nedjelju rezati auto i izvući vozača iz smrskanog auta u mjestu Brezje kod Čakovca.

Prema prvim informacijama muškarac je uslijed velike brzine sišao sa ceste i udario u parkirani auto u dvorištu. To ga je odbilo i prevrnuo se na bok. Ondje je ostao zarobljen do dolaska spašavatelja. Vatrogasci su ga predali Hitnoj pomoći koja ga je prevezla u bolnicu u Čakovcu. Težina ozljeda još nije poznata, a očevid je trajao cijelo popodne.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21