News

Komentari 1

Četvero ozlijeđenih u požaru u rafineriji ExxonMobila u SAD-u

Četvero ozlijeđenih u požaru u rafineriji ExxonMobila u SAD-u

Priopćili su da je "požar izbio" oko jedan sat iza ponoći u četvrtak i da "tvrtka surađuje s lokalnim vlastima na rješavanju problema"

Četiri osobe su ozlijeđene u požaru koji je izbio u četvrtak u rafineriji ExxonMobila u Teksasu na jugu SAD-a, a lokalna policija je rekla da se dogodilla "velika industrijska nesreća".

"Policajci su na mjestu nesreće", tvitala je policija okruga Harris u ranim jutarnjim satima u četvrtak i precizirale da je požar izbio u tvornici ExxonMobila u Baytownu, gradu u blizini Houstona.

Troje ozlijeđenih su evakuirani helikopterom, a četvrtog su kola hitne pomoći prevezle u bolnicu, navela je policija i dodala da "nema podataka o smrtno stradalima".

Tvornica ExxonMobil u Baytownu je tvitala da je "požar izbio" oko jedan sat iza ponoći u četvrtak i da "tvrtka surađuje s lokalnim vlastima na rješavanju problema".

Rafinerija u Baytownu je počela s radom 1920., a kemijska tvornica 1940., navodi ExxonMobil. Radi se o četiri proizvodna pogona u kojima je zaposleno oko 7000 radnika.

Država Teksas je poznata po fosilnim gorivima i veliki je proizvođač nafte.

Najčitaniji članci