Obavijesti

News

Komentari 10

CIA je dala podatke Rusima, a Putin se zahvalio Trumpu

CIA je dala podatke Rusima, a Putin se zahvalio Trumpu
1

Ruska obavještajna služba (FSB) priopćila je u petak da je razbila ćeliju džihadističke skupine Islamske države (IS) koja se pripremala počiniti napade 16. prosinca u Sankt Peterburgu

VIDEO

Ruski predsjednik Vladimir Putin je u telefonskom razgovoru zahvalio američkom kolegi Donaldu Trumpu na "obavještajnim podatcima koje je CIA prenijela" Rusiji i koji su omogućili da se spriječi napad u Sankt Peterburgu, priopćio je Kremlj u nedjelju.

Vladimir Putin je "zahvalio američkom kolegi na obavještajnim podacima koje je prenijela CIA" i koji su omogućili da se "uđe u trag, otkrije i uhvati teroristička skupina koja je pripremala" napade u drugom po veličini ruskom gradu, navodi se u priopćenju Kremlja.

"Informacije koje je dobila CIA pokazale su se dovoljne za otkrivanje, potragu i uhićenje kriminalaca", dodaje Kremlj.

Teroristi su, navodi se u priopćenju, planirali "eksplozije u katedrali Kazanjske Bogorodice i na drugim posjećenim mjestima u gradu".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ruska obavještajna služba (FSB) priopćila je u petak da je razbila ćeliju džihadističke skupine Islamske države (IS) koja se pripremala počiniti napade 16. prosinca u Sankt Peterburgu. U srijedu i u četvrtak uhićeno je sedam osoba.

Kako navodi FSB, koji dodaje da je zaplijenio "veliku količinu eksploziva (...), automatskog oružja i streljiva", ta je skupina planirala "samoubojički napad" te "ubojstva i eksplozije na mjestima na kojima se okuplja velik broj ljudi".

Putin je u tom razgovoru zamolio Trumpa da "prenese zahvalnost ravnatelju CIA-e i operativnom osoblju američke obavještajne službe".

Ruski predsjednik je dodao da će "ruske specijalne službe, budu li imale informacije o terorističkoj prijetnji u vezi sa Sjedinjenim Državama i s njihovim građanima, odmah ih prenijeti svojim američkim kolegama".

Rusija je ove godine bila na udaru nekoliko napada, pa tako i napada koji se u travnju dogodio u sanktpeterburškoj podzemnoj željeznici i u kojemu je poginulo 14 osoba.

Ruske obavještajne službe su zabrinute zbog povratka džihadista koji su se borili u Siriji, gdje je IS izgubio svoje položaje zahvaljujući vojnoj pomoći koju je Rusija pružila režimu u Damasku.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!