Obavijesti

News

Komentari 19

"Cigarete su štetne, vjerojatno ćemo ih prestati proizvoditi..."

"Cigarete su štetne, vjerojatno ćemo ih prestati proizvoditi..."

Philip Morris uložio je tri milijarde dolara u kreiranje nove vrste cigarete koja se bazira na zagrijavanju duhana i po njihovim je tvrdnjama manje štetna od tradicionalnih cigareta

VIDEO

Philip Morris International možda u konačnici više neće prodavati tradicionalne cigarete, kazao je u srijedu za BBC prilikom predstavljanja nove vrste cigareta izvršni direktor najvećeg proizvođača duhanskih proizvoda u svijetu.

Philip Morris uložio je tri milijarde dolara u kreiranje nove vrste cigarete koja se bazira na zagrijavanju duhana i po njihovim je tvrdnjama manje štetna od tradicionalnih cigareta, baziranih na sagorijevanju duhanskih listova.

Iqos se već prodaje na više od deset tržišta, uključujući Japan, Švicarsku i Italiju, a danas je predstavljen i na britanskom tržištu. 

Izvršni direktor kompanije Andre Calantzopoulous izjavio je u razgovoru za BBC kako u Philip Morrisu znaju da njihovi proizvodi štete njihovim potrošačima i da je jedini ispravan odgovor "pronaći i komercijalizirati" one manje štetne.

"To je nedvojbeno naš cilj", ustvrdio je, izrazivši nadu da će "jednoga dana moći ustvrditi da su alternativni proizvodi usvojeni u dovoljnoj mjeri... da se u suradnji s vladama počne kreirati vizija o razdoblju postupnog ukidanja cigareta".

Aktivisti koji nastoje suzbiti pušenje upozoravaju pak da potrebu stroge regulative proizvoda poput Iqosa, kao i duhana.

U razgovoru za BBC izvršna direktorica Action on Smoking and Health (ASH) Deborah Arnott podsjeća na štetnost pušenja i na činjenicu da je Philip Morris proizvođač duhanskih proizvoda koji još uvijek najviše zarađuje upravo na prodaji cigareta.

"Ako u Philipu Morrisu uistinu žele da ljudi prestanu pušiti, moraju prestati promovirati pušenje novim mladim pušačima širom svijeta", istaknula je Arnott.

Philip Morris International ima sjedište u Švicarskoj a nastao je prije osam godina nakon što je američka Altria izdvojila u zasebnu kompaniju dijelove poslovanja izvan SAD-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"