Obavijesti

News

Komentari 8

Cijela Hrvatska u žutom: Vikend nosi hladnu frontu, grmljavinu i kišu. Moguće i bujične poplave

Cijela Hrvatska u žutom: Vikend nosi hladnu frontu, grmljavinu i kišu. Moguće i bujične poplave
4

U subotu se u cijeloj Hrvatskoj pali žuti meteoalarm zbog grmljavine. Stiže nam hladna fronta koja će u cijeloj zemlji donijeti kišu, naoblaku i udare vjetra. Na Jadranu su moguće i bujične poplave

VIDEO

Pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće. U drugom dijelu dana sa zapada postupan porast naoblake, a navečer na sjevernom Jadranu ponegdje pljuskovi i grmljavina. Zatim će se proširiti na Dalmaciju i gorje. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, u Slavoniji i Baranji i jugoistočni, a na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 26 i 31 °C, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za petak.

Ipak, za vikend nam stiže nova hladna fronta. Ciklona se južno od Islanda se sporo premješta prema Velikoj Britaniji i Skandinaviji. Hladna fronta povezana s tom ciklonom proteže se od Norveške preko Danske i Njemačke nad Francusku i premješta se prema Alpama. Manja količina nestabilnog zraka zaobići će Alpe i nad sjevernom Italijom i Jadranom doći će do ciklogeneze – stvaranja plitke ciklone. Ta plitka ciklona će se duž osi Jadrana spuštati prema jugoistoku te za vikend donijeti nestabilno vrijeme s pljuskovima, grmljavinom i udarima vjetra osobito na Jadranu i uz Jadran, prognozira meteorolog Bojan Lipovšćak.

Danas je za riječko područje upaljen žuti meteoalarm zbog grmljavine.

U petak će pred kraj dana zapuhati u jugo, a sa zapada stiže naoblaka. U zapadnim krajevima, unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu već će u noći na subotu biti grmljavine, pljuskova i udara vjetra.

U subotu će se kiša i naoblaka premještati prema istoku. Bit će promjenjivo oblačno s grmljavinom i udarima vjetra. Na Jadranu i u zaobalju moguće su lokalno veće količine kiše i bujične poplave. U Slavoniji i Baranji promjenljiva povećana naoblaka ali bez značajnijih oborina. Na Jadranu će puhati slabo umjereno jugo koje će navečer na sjevernom kratkotrajno nakon prolaza fronte okrenuti na buru. 

Za cijelu Hrvatsku u subotu se pali žuti meteoalarm zbog grmljavine.

U nedjelju će u unutrašnjosti biti promjenjivo oblačno s povremenim pljuskovima, na Jadranu pretežno sunčano uz umjeren a na južnom Jadranu i jak maestral. Na Jadranu će više naoblake biti na jugu Dalmacije, a moguća je još i pokoja nevera u dubrovačkom primorju. Temperature zraka u nedjelju bit će u manjem padu.

Početak novog tjedna vrijeme će biti stabilno i sunčano. Od sredine tjedna u unutašnjosti i na sjevernom Jadranu brze izmjene sunčanih i oblačnih razdoblja, red kiše pa red sunca uz postupan porast temperature zraka. 

Od druge polovice tjedna temperature će rasti, a izgledno je da nam stiže novi toplinski val.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...