News

Komentari 47

Čiovo show: Tamo su šahtovi leteći tanjuri... Pa nema vode. Pa svi upale klimu i nema struje

Čiovo show: Tamo su šahtovi leteći tanjuri... Pa nema vode. Pa svi upale klimu i nema struje

Top turističko mjesto u Dalmaciji sramoti se pred gostima. Sreća da se bliži kraj sezone. Voda, struja, kanalizacija... Ništa ne funkcionira. Pa cijeli otok je bio bez struje. Objašnjenje? Svi su upalili klimu

Šaht eksplodirao i odletio kao leteći tanjur na balkon hotela. Top turističko mjesto u Dalmaciji sramoti se pred gostima, ostaju bez vode svaki dan, svi lude! Cijelo Čiovo bez struje: Trafostanica u kvaru jer su se svi vratili s plaže i upalili klime.

To su naslovi o Čiovu samo u posljednjih dvadesetak dana i čini se da infrastruktura na otoku koji kroz godinu ima oko 6000 stanovnika, a preko ljeta barem dvostruko, ako ne i trostruko više, puca po šavovima.

Voda, struja, kanalizacija... Ništa ne funkcionira u srcu turističke sezone.

A cijene apartmana otišle su u nebo. Apartmana napucanih klimama, kabelskim televizijama, ogromnim frižiderima i bazenima po mogućnosti. Ali sve to malo vrijedi ako nemaš ono osnovno, struju i vodu. I ako, da prostite, ni na WC ne možeš.

Struje je nestalo jučer u 19.30. Napokon je u 23 sata i 12 sati, kad su mnogu turisti već pozaspali, zasvijetlilo. Nakon gotovo četiri sata upalili se bojleri, proradile opet klime...

Iznajmljivači su se u međuvremenu crvenjeli, kao i kad su - ima tome tjedan dana - letjeli šahtovi pred samim trogirskim mostom jer je eksplodirala kanalizacija pa je jedan šaht kao leteći tanjur odletio na balkon vile.

Sva sreća da na njemu u tom trenutku nije bilo nikoga pa poklopac kanalizacijskog otvora, obično težak oko 20-30 kilograma, nije nikoga ozlijedio.

- Bio sam gore u stanu. U jednom trenutku nestalo je struje, a par sekundi poslije je nešto grunulo. Prvo sam pomislio da je eksplodirala plinska boca nama u kući, prepao sam se za oca koji često boravi tu u prizemlju, ali nije bilo to u pitanju. Pogledao sam kroz prozor i vidio oca na ulici, kraj otvorenog šahta. Rekao mi je da je vidio da se nešto dimi iz šahta, približio mu se, a onda je poklopac odletio u zrak doslovno ispred njega. Srećom, nije ga pogodilo – opisivao nam je Tudor Deković, koji stanuje i iznajmljuje apartmane na Obali kralja Zvonimira.

I tad su deseci kućanstava bili bez električne energije.

- Ma gledajte, kod nas je uvijek ista priča. Tko zna kada su te cijevi pregledane, kao općenito i cijela komunalna infrastruktura. Preko zime tu bude 200-tinjak stanara, a tijekom sezone broj ljudi se poveća barem deset puta, ako ne i više. Kako da mi turistima koji će se svaki tren doći prijaviti sada objasnimo da nema električne energije, što znači da na ove vrućine nemaju ni klime, i pitanje je kada će se cijela situacija normalizirati. Ne mogu oni sada samo zatvoriti šahtove, može opet eksplodirati. Treba se naći uzrok, a tko zna koliko će to potrajati. Hoće li sada morati i cijelu ulicu raskopati? – pitali su se stanari na Zvonimirovoj obali u Trogiru.

I prođe od toga točno pet dana, kad ono - opet nema struje. Sreća pa je sezona pri kraju jer ovim tempom Čiovo-show s letećim tanjurima i komunalnim nevoljama otjerao bi za iduću sezonu valjda i Bernie Ecclestonea osobno.  

Najčitaniji članci