Obavijesti

News

Komentari 7

Čitateljica u vlaku Zabok-Zagreb 'Kasni 75 minuta. Trokira kao traktor. Ide naprijed pa nazad'

Čitateljica u vlaku Zabok-Zagreb 'Kasni 75 minuta. Trokira kao traktor. Ide naprijed pa nazad'
4

Uz to kašnjenje vozio je kilometar pa se vraćao natrag. I tako par puta. A drmalo se sve kao da smo u traktoru. Kako je to 'brzi' vlak, karta je skuplja 1 euro, priča ogorčena čitateljica

VIDEO

Nova brza linija iz Zaboka za Zagreb uvedena je nedavno. Zabočanin Martin Goluban prijedlog o novoj liniji predložio je HŽ-u još 2021. godine, a uz podršku i potpise peticije na tu inicijativu, HŽ Putnički prijevoz odgovorio je pozitivno.

Kad su oni koji se njome voze čuli da je zovu 'brza linija', skoro su pali sa stolice. Od smijeha. Javila nam se čitateljica koja je u petak krenula u Zagreb na posao. Vlak iz te nove brze linije kasnio je 75 minuta. Ali to je bio tek početak.

- Vlak je trebao krenuti u 6.55 i doći u 7.22 na Glavni kolodvor u Zagrebu. Po ulasku u vlak u Zaboku, nitko od putnika nije dobio nikakvu informaciju zašto vlak kasni nakon što je krenuo na vrijeme, vozio niti jedan kilometar i vratio se unazad u kolodvor Zabok. I tako nekoliko puta gore-dolje. Vozi i drma nas kao da smo na traktoru. Kondukter je tek kasnije kod Zaprešića prošao kroz vlak i promrmljao da se ispričava bez ikakve informacije zašto kasni, zašto je uopće krenuo s obzirom da je očito bio u kvaru - priča čitateljica.

- Putnici su općenito jako frustrirani, ali su već navikli s obzirom da godinama traju radovi Zabok-Zagreb, no 'brzi' vlak je skuplji nego 'putnički' i dodatak da brzi vlak košta dnevno 1€više, a na mjesečnoj karti se to tek osjeti. Umjesto 80-ak € za regularnu mjesečnu kartu, trebaš platiti još sve dodatke za brzi vlak i onda još kasniš 75 minuta! Strašno! Ionako, 'brzi' vlak svaki dan kasni barem 15 minuta ali ovo je prevršilo svaku mjeru. Putnički vlakovi zbog radova kasne od proljeća 2023. svaki dan minimalno 20-30 minuta na relaciji Zabok-Zagreb - kaže čitateljica. 

Zagreb: Pojačani promet u putničkom prometu HŽ-a Zagreb: Pojačani promet u putničkom prometu HŽ-a

Martin Goluban, projektant voznog reda za zagorske pruge u HŽ Infrastrukturama potvrdio je informaciju te izjavio da su uz liniju 790 u promet ubačena dva nova brza vlaka 791 i 792 na relaciji Zabok – Zagreb Glavni kolodvor i Zagreb Glavni kolodvor – Zabok.

Upit smo proslijedili i HŽ Putničkom prijevozu koji se ispričao putnicima te objasnio razlog kašnjenja. 

- Prije svega ispričavamo se putnicima zbog kašnjenja vlaka. Zbog jutrošnjeg kvara garniture vlaka 3055 (Zabok 6.31 – Zagreb GK 7.15) navedena garnitura uvrštena je u sastav vlaka 791 (Zabok 6.55 – Zagreb GK 7.22) koji je zbog navedenog iz Zaboka krenuo u 7.33 sati. Zbog kvara i kasnijeg polaska vlaka 791 putnici su bili obaviješteni o tome da mogu putovati i vlakom 3057 koji je iz Zaboka krenuo u 7.13 sati. Zbog navedenog vlak 791 prometovao je kao putnički vlak, odnosno zaustavljao se u svim kolodvorima i stajalištima na prijevoznom putu. Vlak 791 u Zagreb GK stigao je u 8.38 sati - kažu iz HŽ-a. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije