News

Komentari 54

Barišić citirao Glavaša: 'Neka presude donosi sud, ne mediji'

Barišić citirao Glavaša: 'Neka presude donosi sud, ne mediji'

Novi ministar znanosti Pavo Barišić zahvalio se svom prethodniku Šustaru prilikom primopredaje vlasti, a iskoristio je i priliku da iznese obranu od napada kojima je izložen...

Novi ministar znanosti Pavo Barišić zahvalio se svom prethodniku Šustaru prilikom primopredaje vlasti, a iskoristio je i priliku da iznese obranu od napada kojima je izložen.

- Kada su Sokratu došli njegovi prijatelji i rekli mu da neki ljudi o njemu ružno govore, govore neistine, štete ugledu... Sokrat je rekao: Ti koji to govore ne govore o meni, oni govore ružno o onima koji to povjeruju, a da nisu provjerili - rekao je ministar, javlja N1.

- Tu bih osobno ukazao na odgovornost vaše struke, poručio je Barišić novinarima - i "onima koji objavljuju i onima koji prenose informacije bez provjere.''

Nastavio je nabrajati neistine koje su o njemu iznesene.

Krenuo je s pet točaka:

Prva točka: Nije istina da sam smijenjen s mjesta ravnatelja Instituta za filozofiju 2000. godine, kako govori Jovanović. Nisam smijenjen s dužnosti ravnatelja, ja sam u potpunosti do kraja završio svoj mandat 2001. kada je bila smjena vlasti. To je neistina.

Druga točka: Pisalo je u jednom članku da sam super profesor koji drži 19 kolegija. To je potpuna neistina, ne samo da ih nisam držao, nego nisam ni premašivao trostruku normu kako tvrde, bilo je to 310 sati godišnje, a to ne premašuje značajno normu. To je odmah demantirao dekan splitskog fakulteta Josip Milat, to kod njega možete provjeriti.

Treća točka:Tvrdnja da je bilo naplaćivanja duplih dnevnica i dvostrukih naloga ... U životu to nikada naplatio. Nakon što sam odstupio iz Ministarstva u dogovoru s Primorcem, šuška se po kuloarima da sam naplaćivao dvostruke dnevnice, tako se šuškalo. Odgovorno tvrdim, nikada to nisam napravio.

Četvrta točka: To je da u mojim radovima ima plagijata. Mogu reći da je takva prijava bila prije pet godina upućena protiv niza znanstvenika, ali kao i u mom slučaju, ali mislim da i svima ostalim, prijava je odbačena.

Peta točka: Peti demantij je kredit s povlaštenim kamatama, a to je potpuna neistina. Nikad u životu nisam tražio kredit od ustanova u kojima sam radio.

"Kategorički tvrdim da nema nezakonitih i neetičnih radnji zbog koji bih se trebao osjećati odgovornim", zaključio je Barišić i pozvao se na izjavu Branimira Glavaša koji je izrekao u Saboru: Neka presude ne donose medij, neka presude donose sudovi. Vjerojatno je Glavaš imao iskustva zašto je tako govorio", rekao je novi ministar prilikom primopredaje.

Najčitaniji članci