Obavijesti

News

Komentari 126

Citroën se 'otkotrljao' u more, vozačica nije podigla ručnu?

Citroën se 'otkotrljao' u more, vozačica nije podigla ručnu?
13

Automobil marke Citroën C3 šibenskih registracija sletio je u srijedu nešto iza 10 sati u more na vrhu mula Krke. Policija javlja da u automobilu nije bilo putnika

VIDEO

Nevjerojatno kako Citroën dobro 'dihta'. Gume na vratima i prozorima tako dobro su postavljene da je automobilu trebalo dobrih 15 minuta da potone, komentirali su očevici nesreću koja se u srijedu iza deset sati ujutro dogodila na šibenskoj rivi. 

Učiteljica K. T.  (39) došla je na posao novim Citroënom C3 i parkirala ga na parkiralištu Gradskog parkinga na 'Mulu Krke', uz pristanište linijskih brodova koji ovdašnje otoke povezuju sa Šibenikom. Očito nije dobro povukla ručnu kočnicu i automobil je nakon nekog vremena otklizao u more. 

Ronioci Lučke uprave, koji su nekoliko desetaka metara dalje čistili podmorje u akciji Zelena čistka, brodićem su automobil oteglili u plićak, a Lučka uprava, Gradski parking, vatrogasci i policija ubrzano su organizirali vađenje automobila iz mora, kako bi na mjestu gdje je ležao mogli pristajati brodovi za Zlarin, Prvić, Kaprije i Žirje.

- Ajme! Što drugo reći. Nešto prije devet sati sam parkirala, povukla sam kočnicu i ubacila u brzinu. Kako se dogodilo da nakon sat vremena automobil otkliže, nemam pojma - ispričala nam je šokirana vozačica. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kad je automobil izvađen ručna je bila spuštena, a mjenjač izbačen iz brzine. Da je uistinu zaboravila povući kočnicu, Citroen bi, s obzirom na nagib parkirališta, bio odmah krenuo prema moru. Očito je kočnica sama od sebe popustila. Kako je automobil potpuno nov, garancija proizvođača se odnosi na kočnicu, ali je pitanje hoće li priznati štetu od 'kupanja' u moru. 

Čistili more pa našli pištolj

Tijekom pripreme akcije vađenja automobila dogodio se još jedan incident - do policajca koji je započinjao očevid došetao je voditelj tehničke službe Lučke uprave Nebojša Makarin držeći u ruci - pištolj!

Samokres srbijanske tvornice Crvena zastava, kalibra 7,62 milimetra, ležao je već neko vrijeme u moru i bio je obrastao školjkama. U pištolju je bio okvir, a sudeći po težini, izgleda da je bio napunjen.

Hrvoje Jelavić/PIXSELL

- Lučka uprava već godinama čisti podmorje pred šibenskom rivom kroz akcije Zelena čistka. Ronili smo prošle i pretprošle godine, ali tada pištolja nije bilo ili ga nismo vidjeli. S obzirom na školjke, moguće je da je u moru od nedavno, od prošle godine, ali moguće je i da je tu ležao puno dulje. Obrastanje školjkama i korozija ovisi o tome kakav je salinitet na mikrolokaciji na kojoj je ležao, tako da je vrijeme kad je pištolj završio u moru nemoguće na taj način utvrditi - rekao nam je Makarin.

Policija je preuzela oružje i dat će ga na vještačenje. Pokušat će utvrditi je li njime počinjeno neko kazneno djelo ili se vlasnik bacanjem u more pokušao riješiti pištolja kojeg je ilegalno posjedovao. 

Crvena zastava M-57 kopija je ruskog pištolja Tula Tokarev T-33, a uz samo osam metaka u spremniku, malu težinu i veliki trzaj kod pucanja, korisnici kao nedostatak ističu i to što brzo korodira. Zato iznenađuje očuvanost primjerka pronađen u moru pred šibenskom rivom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a