Obavijesti

News

Komentari 66

Zbog rekordnog vodostaja Drave poslan SMS upozorenja. Kod Hlebina propušta nasip

Zbog rekordnog vodostaja Drave poslan SMS upozorenja. Kod Hlebina propušta nasip

Veliki dio središnje i sjeverne Hrvatske proteklih dana suočava se s velikim poplava koje su posljedica obilnih kiša

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.39

Vojska stigla u Gabajevu Gredu, zajedno s vatrogascima i ljudima grade nasip uz Dravu

Vojska je stigla u pomoć u Gabajevoj Gredi, gdje je kritična situacija kao i u ostalim općinama uz Dravu, javlja epodravina.

Oni će pomoći u obrani od poplave. Vodostaj Drave trenutno je u padu, iznosi 610 centimetara, što je puno više od 578, povijesnog vodostaja 1972. godine.

U Gabajevoj Gredi na terenu je stotinjak vatrogasaca i 50 mještana koji zajedničkim snagama pune vreće i grade nasip.

24sata
24sata
24sata

PROČITAJTE VIŠE

23.06

Heroji DVD-a Sveti Martin na Muri neumorno se borili s poplavom: 'Vodostaj pada!'

Vatrogasci DVD-a Sveti Martin na Muri objavili su na svojoj Facebook stranici da vodostaj rijeke napokon pada te da će nastaviti padati.

Izvijestili su i da je oko nekih kuća voda dostigla čak 80 centimetara oko zečjih nasipa, ali zahvaljujući neumornom ispumpavanju u intervalima od 45 minuta punih 24 sata kuće su ostale suhe i nisu poplavljene, sve osim jedne koji, nažalost, nisu mogli obraniti.

PROČITAJTE VIŠE

22.54

Ravnateljstvo CZ: U Gabajevu Gredu upućene dodatne snage HVZ-a, HGSS-a i HV-a

Kako je izvijestilo Ravnateljstvo CZ, zbog rekordnog vodostaja Drave postoji mogućnost poplavljivanja područje Općine Hlebine. Iz tog razloga su u ponedjeljak poslijepodne u Gabajevu Gredu upućene dodatne snage Hrvatske vatrogasne zajednice, Hrvatske gorske službe spašavanja i Hrvatske vojske.

- Maksimalni napori u obrani od poplave poduzimaju se i u općini Drnje gdje se također po potrebi raspoređuju dodatne snage vatrogasaca i HGSS-a-objavili su iz Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a na svojim društvenim mrežama te istaknuli veliku pomoć građana koji su cijelo vrijeme potpora lokalnim operativnim snagama.

Pozivaju na poduzimanje adekvatnih mjere opreza u slučaju poplave u svrhu očuvanja vlastite sigurnosti i sigurnosti onih koji se nalaze u okolini.

Podsjećaju i kako se upute kojih se treba pridržavati u slučaju poplave nalaze se na službenoj stranici Ravnateljstva civilne zaštite.

Dok se u Drnju u Koprivničko-križevačkoj županiji vrhunac vodenog vala očekuje noćas, nizvodno u Gabajevoj Gredi, naselju u sastavu Općine Hlebine, nasip je počeo propuštati tijekom popodneva te se radi na njegovoj sanaciji.

22.28

Kaos i nizvodno kod Brodića i Podravskih Sesveta

Novo Virje proživljava velike probleme, baš kao i Brodić te Podravske Sesvete. Najgore tek slijedi jer vodenom valu potrebno je nekoliko sati da dođe do spomenutog područja, piše Glas Podravine.

 

21.54
Komentari 66