Obavijesti

News

Komentari 95

'Bećar': U policiji su me tjerali da kažem da sam to otpjevao

'Bećar': U policiji su me tjerali da kažem da sam to otpjevao
5

Čolaković je bio u povorci folkloraša kao član KUD-a iz Valpova, a policajka Iličić u osiguravanju povorke. Zapjevao je 'a joj mala, ti u plavoj bluzi, skini gaće pa mi se nag...'

VIDEO

Branimiru Čolakoviću iz Valpova počinje ponovljeno suđenje zbog bećarca kojeg je pjevao pred policajkom Marijom Iličić na 'Ljeto valpovačko' 2015. godine, javlja Večernji.

Valpovo: Branimir Čolaković ponovno na sudu jer je otpjevao vrckasti bećarac i uvrijedio policajku: 'U mom bećarcu svatko se mogao prepoznati, a policajku nisam ni vidio'

Valpovo: Bećar Branimir Čolaković ponovno na sudu jer je otpjevao vrckasti bećarac i uvrijedio policajku - presuda u petak Više na http://bit.ly/2ArMeym Reporter: Danijela Mikola

Posted by 24sata on Tuesday, November 27, 2018

Čolaković je bio u povorci folkloraša kao član KUD-a iz Valpova, a policajka Iličić u osiguravanju povorke. Zapjevao je 'a joj mala, ti u plavoj bluzi, skini gaće pa mi se nag...' dok je prolazio u blizini nje zbog čega je završio na prekršajnom sudu u Valpovu jer je PP Belišće smatrala da je uvrijedio službenu osobu i ogriješio se o ravnopravnost spolova.

Ukinuli mu presudu: Mora opet na sud jer je pjevao bećarac...
Ukinuli mu presudu: Mora opet na sud jer je pjevao bećarac...

Prvom presudom iz studenog 2015. oslobođen je krivnje jer se, kako je smatrao valpovački sud, nije sa sigurnošću moglo utvrditi da se obratio upravo policajki Iličić. No, tri godine kasnije Visoki prekršajni sud poništio je oslobađajuću presudu i mladog 'bećara' vratio na sud. Prijeti mu i do 30 dana zatvora. 

Valpovo: Počelo ponovljeno suđenje Branimiru Čolakoviću zbog pjevanja bećarca policajki

- Očekujem ponovno oslobađajuću presudu, za nas je to jedina prava presuda, ništa drugo osim toga nas ne zadovoljava. Iznenadilo nas je što je presuda poništena, ne znam što da kažem - rekao je uočio suđenja Branimir Čolaković, piše Večernji

On je ostao pri svojoj obrani iz 2015., kada je, ukratko, izjavio kako nije pjevao policajki Iličić, nije ju poznavao te ju nije 'niti zamijetio u masi'. Tužitelj, pomoćnik načelnika PP Belišće, tražio je, pak, da mu se pročita iskaz iz policije.

– U prvom iskazu, na policiji, rekli ste da ste uočili policajku i upravo njoj to otpjevali, samo u humoru, bez namjere da ikoga povrijedite, dok u obrani tvrdite da ju niste ni vidjeli. Možete li to objasniti? – upitala je sutkinja Dunja Bertok. 

– Naravno da želim objasniti. U policiji je to bilo tendenciozno napravljeno, policajac koji me ispitivao govorio je: "Vi ste to napravili, Vi ste to napravili". Ja sam tada imao 23 godine, nisam nikada imao nikakvu kaznu ili vezu sa sudom, jedino sam imao pismeno upozorenje jer sam jednom vozio 10 kilometara brže od ograničenja. Nisam ni znao zašto su me zvali, srce mi je tuklo, toliko sam bio uplašen. Rekao sam to, ali pod prisilom – odgovorio je Branimir Čolaković. 

– Nisam bio upoznat sa svim svojim pravima na ispitivanju na policiji. Gurnuo mi je policajac i neku hrpu papira i rekao neka i to potpišem. Na moj zahtjev da mi daju kopiju zapisnika, rekao mi je "Mi to ne dajemo" – dodao je. 

Sutkinja je, na to, pozvala za svjedoka prozvanog policajca Sinišu Turka, a potom ih je i suočila tako da su policajac i okrivljenik stali jedan ispred drugoga, gledajući se u oči. 

– Gospodine Turk, vi ste me prisili da potpišem zapisnik, govorili ste "Jeste to napravili, jeste to napravili", potpisao sam jer sam se uplašio i samo sam htio otići iz te vaše postaje, da me ostavite na miru – obratio mu se Čolaković. – To nije istina, da mogu pet puta nešto reći pa da to netko učini, bavio bih se hipnozom, a bio policajac – odgovorio mu je Turk. – Natjerali ste me da to potpišem – nastavio je okrivljenik.

– Vi niste morali ništa potpisati – rekao je na to policajac.

– To sad znam, tada nisam znao – dodao je okrivljenik. Suočili su se potom i Čolaković i policajka Iličić, koja je ostala pri svom prvom iskazu kako je okrivljenik upravo njoj pjevao sporni bećarac te se zbog toga osjećala povrijeđeno i zaprepašteno. Navela je i kako je dio bećarca "Što j' u pjesmi to se pjevat smije, lud bi bio 'ko bi zamjerio" otpjevao tek nakon što ga je, iza spornog stiha, upitala "Je l' ti to meni?". Usto, policajka tvrdi i kako nije pjevao "Aoj, mala, ti u plavoj bluzi, priđi bliže pa mi se nag...", već "skini gaće pa mi se nag...".

– Ja bećarac nisam Vama pjevao, i ne znam odakle Vama da sam pjevao "skini gaće", to nije istina. Možete li se Vi uopće pogledati u ogledalo i reći "Ja sam u pravu", ili otići kod oca i reći "Tata, ja sam u pravu"? Nije istina da sam odvojeno pjevao ta dva bećarca, pjevao sam jedan za drugim – rekao joj je Čolaković.

– Moj otac nema veze s ovim slučajem. Uvjerena sam da ste bećarac pjevali izričito meni. Kraj mene je stajala osoba koja to može potvrditi, iako bi joj bilo nelagodno jer su me mediji izvrgnuli linču – odgovorila je ona.

– Marija, bili ste u KUD-u, znate li kako se bećarac pjeva? Ako hoćete, mogu Vam i sada otpjevati bećarac – priupitao je okrivljenik.

– Vi ste svoje otpjevali – komentirala je na to policajka Iličić. Svjedočili su i članovi KUD-a Valpovo, koji su tvrdili kako su svi pjevali isti, sporni bećarac, nakon što ga je Čolaković otpočeo.

– To nije istina, Branimir je sam od početka do kraja otpjevao taj bećarac, nitko ga nije pratio – tvrdila je ona opetovano, javlja Večernji.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku!
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku!

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu