Obavijesti

News

Komentari 54

Ćorić: PDV nećemo smanjivati

Ćorić: PDV nećemo smanjivati

Pitanje rezanja parafiskalnih nameta je kontinuirano na stolu naše Vlade, mi smo u proteklih nekoliko godina umanjili ih za više od milijardu kuna, rekao je ministar zaštite okoliša i energetike u tehničkoj Vladi Tomislav Ćorić

VIDEO

Žao nam je, ali nismo iznenađeni. Nažalost, najveći dio oporbe još uvijek očito nije svjestan važnosti trenutka u kojem se nalazimo. Taj razgovor je trebao biti razgovor o trenutnoj dosta kompleksnoj ekonomskoj situaciji i onome što nas čeka na jesen. Međutim, očito da u ovom trenutku u oporbi još nemamo sugovornika za takve teme, očito su glave još uvijek vruće, recimo to tako. Nadamo se da će vrijeme koje dolazi donijeti nešto više ozbiljnosti, rekao je ministar zaštite okoliša i energetike u tehničkoj Vladi Tomislav Ćorić u razgovoru za RTL, a na pitanje o odbijanju oporbe za dolaskom na sastanak jedan na jedan, koji je poželio organizirati Andrej Plenković, umjesto sastanka na kojemu bi se okupile sve parlamentarne snage.

POGLEDAJTE VIDEO: Izjava Tomislava Ćorića

Pokretanje videa...

03:45

- Pred nama je četverogodišnje razdoblje i mi vjerujemo da ćemo u tom razdoblju, nastojat ćemo, ispuniti ciljeve koje smo si zadali. Međutim, svjesni smo činjenice da je 2020. godina pada gospodarske aktivnosti uslijed lockdowna, ekonomske krize koja je pogodila cijeli svijet, Hrvatska tu nije iznimka. I upravo zbog toga smo se referirali i referiramo se na kompleksne ekonomske okolnosti. Jesen će tu biti dodatno izazovna zbog činjenice da turistička sezona, kojoj trenutno svjedočimo u dosta smanjenom obimu, najesen završava, dakle - definitivno će se voditi borba za svako radno mjesto. Ta borba je tijekom proljeća bila uspješna, držimo da možemo jednako uspješan posao odraditi i na jesen.

Ćorić tvrdi: HDZ je odbio, a SDP primio donacije tvrtki koje su dobile pomoć države
Ćorić tvrdi: HDZ je odbio, a SDP primio donacije tvrtki koje su dobile pomoć države

Ćorić napominje da je pitanje o smanjenu parafiskalnim nametima već mjesecima jedna od glavnih tema u Vladi.

- Zahtjevi prema nama dolaze već mjesecima. Pitanje rezanja parafiskalnih nameta je kontinuirano na stolu naše Vlade, mi smo u proteklih nekoliko godina umanjili ih za više od milijardu kuna. Što se tiče umanjenja PDV-a, u ovom trenutku to nije opcija, barem o tome ne razgovaramo. Ni u ugostiteljstvu i turizmu - rekao je i zaključio:

Zagreb: Ministar Ćorić dao izjavu o popunjenju slobodnog kapaciteta LNG terminala na Krku

- Što se tiče naših mjera za spašavanje radnih mjesta, odnosno gospodarskog oporavka, one su dale rezultate do sada, vjerujemo da će i u narednim mjesecima. Naša bitka za radna mjesta je do sada prošla vrlo uspješno, naravno, treba nastaviti u istom smjeru, međutim, isto tako nadati se da će ekonomske okolnosti u jesen na razini cijeloga svijeta biti nešto bolje nego što su sada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa