News

Komentari 475

Crna ljepotica očara muškarce, ulazi im u auto, a onda nestane

Crna ljepotica očara muškarce, ulazi im u auto, a onda nestane

U znak zahvalnosti što su je povezli, djevojka vozačima uzima ruku te im proriče sudbinu iz dlana. Na kraju tunela ljepotica bi isparila iz zatvorenog automobila...

Domaće i paranormalno: U Hrvatskoj je puno viđenja duhova. Pojavljuju se u raznim oblicima - sjenama koje prolaze, čudnim znakovima, viđenjima u ogledalu, konturama u mraku... Najčešće su to duhovi pokojnika. Za vas smo istražili ukleta mjesta u Hrvatskoj i susjednim državama, ali i legende o vampirima i demonima koje lede krv u žilama. Svaki drugi dan objavit ćemo po jednu priču u specijalu - Duhovi i demoni!

Stoji uz cestu za tunel Učka. Čeka automobile u kojima je samo vozač. Podiže palac.... Njezinoj eteričnoj ljepoti i dugoj crnoj kosi nitko ne može odoljeti. Čim bi sjela u automobil, mlada krasotica u znak zahvalnosti uzela bi muškarčevu ruku i gatala mu iz dlana. Čarolija je trajala koliko i vožnja kroz tunel. Čim bi došli u Istru, ljepotica bi isparila iz zatvorenog auta koji bi i dalje jurio cestom. 

Ispod tmurne i kišne planine, koja je većinu vremena obavijena maglom, na putu oko kojeg se uzdižu klisure i gusta šuma, takav događaj nikoga nije ostavio hladnokrvnim. Legenda je rođena. Ne zna se kome je prvo sjela u auto, no priča o crnoj ljepotici s Učke proširila se kao požar. 

Policija od 1988. dobiva pozive o crnoj ljepotici

Sve je počelo 1988. godine. Policija je dobivala sve više poziva i prijava o mladoj ženi. Pojačane su kontrole oko padina Učke, prilaznih cesta i samog tunela, no nitko ju nije vidio. Nitko osim usamljenih vozača u noći.

Kako priča nije jenjavala, za crnu ljepoticu su se zainteresirali i Talijani, njihova postaja Rai 3 snimila je prilog o njoj, no isto tako bez konkretnih činjenica ili dokaza, samo pričanje već poznate legende. U to vrijeme svi su htjeli sresti crnu ljepoticu, svi su znali kako izgleda, no nitko joj nije uspio ući u trag. Svakim prepričavanjem njezina ljepota bi se uvećavala, tako da je misteriozna žena postala najiščekivanija sablast u kraju. Neki su išli čak i toliko daleko da su je proglasili Gospom.  

Duh žene koja je poginula ili psihijatrijski slučaj?

Jedni su tvrdili da se radi o djevojci koja je pobjegla iz psihijatrijske bolnice, a drugi da je to duh žene koja je poginula na gradnji tunela.

Već godinama misteriozni stoperi svoje dobročinitelje ostavljaju u čudu. Priče svjedoka gotovo uvijek imaju iste elemente. Pokupili bi stopera autom, a kad bi ga dovezli na lokaciju, koju bi stoper naveo kao svoju destinaciju, i okrenuli se kako bi izvijestili da su stigli - taj stoper se jednostavno više ne bi nalazio tu. Jednostavno bi nestao, a da vrata automobila nisu otvarana. Ponekad bi se vozači sa svojim fantomskim putnicima upuštali u razgovore, no češće su šutljivi, a veći je broj ženskih fantomskih stopera

One "vrebaju" muškarce koji se sami voze. Osim što su neki nestajali kad bi ih vozač dovezao na željenu lokaciju, najčešće su nestajali tijekom vožnje - sama ideja da normalan čovjek može otvoriti vrata, iskočiti iz vozila u pokretu te ponovno zatvoriti vrata, a da vozač ništa ne primijeti - posve je apsurdna. 

No, kako bilo, Gospa je i dalje prisutna na Učki. I dalje stopira te ulazi u aute. Proriče i - nestaje.

Najčitaniji članci