Obavijesti

News

Komentari 115

Crvena ruska putovnica za Bandićev brzi bijeg iz Zagreba

Crvena ruska putovnica za Bandićev brzi bijeg iz Zagreba
1

U nekim se, pomalo fantastičnim scenarijima, spominje i mogućnost da bi Bandić - ako mu počne gorjeti pod petama - umjesto u rodnu Poganu Vlaku, mogao emigrirati u Moskvu

VIDEO

Mnogi se pitaju u čemu je tajna Plenkovićeve ljubavi prema najtoksičnijem partneru, Milanu Bandiću, koji je važan dio hrvatske vlasti već oslobodio prisutnosti HDZ-a. Njemu, naime, pripada lavovski dio zasluge za poraz Kolinde Grabar Kitarović, mada nikako ne smijemo podcijeniti ni rijetko viđen trud koji je dotična uložila u vlastitu političku demontažu.

Bandić je danas najomrznutiji čovjek Zagreba. Biografija mu je prepuna afera, pa bi knjiga Ivana Pandžića “Ja, Milan”, objavljena prije nekoliko godina i rasprodana, mogla u novom izdanju poprimiti dvostruki opseg.

Proglašavanjem prebjega u svoj klub u Hrvatskom saboru “žetončićima” Bandić je pljunuo na sve, istina ne bogzna kako vrijedne, ali ipak zapažene političke karijere tih ljudi, koji će do sudnjeg dana nositi titulu “Bandićevi žetončići”, čak i onda kad mu Kolinda bude nosila kolače...

Andrej Plenković, dakle, o svome ključnom partneru šuti kao karmelićanka, ali tajna nije samo u tome što su “žetončići” ključari njegove parlamentarne većine. Bandićeva neshvatljiva moć postaje malo razumljivija ako se zna da iza njega stoji i Putin.

- Milan Bandić sredio je Rusima problem koji dugo nisu uspijevali riješiti s Vladom RH. Osigurao im je smještaj ambasade - rekao nam je dobro obaviješten izvor pa nastavio:

- Rusi su naveliko računali na njega. U trenucima kad se činilo da HNS postaje preslab oslonac u Vladi, oni su računali na Bandića, kalkuliralo se s idejom da neki njegov čovjek preuzme jedan resor u Vladi, ali on se u jednom trenutku počeo ponašati prilično neuračunljivo, pa je ta opcija propala, no oni su i dalje iza njega.

- Koliko Rusi drže do Bandića, dovoljno govori to što mu je Vladimir Putin osobno uručio stari orden, dizajniran još u SSSR-u, namijenjen isključivo velikim prijateljima Kremlja. Glavni motor razvoja odnosa, pogotovo između Zagreba i St. Peterburga te Moskve, je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je moj prijatelj i moj brat.

- Milan Bandić, Anvar Azimov i jedan pokojni hrvatski poduzetnik svakog su tjedna godinama večerali zajedno - kaže nam dobro obaviješten izvor.

Unatoč spomenu riječi “brat”, zajednički motiv ipak je vjerojatno bio interes a ne ljubav. U nekim se, pomalo fantastičnim scenarijima, spominje i mogućnost da bi Bandić - ako mu počne gorjeti pod petama - umjesto u rodnu Poganu Vlaku, mogao emigrirati u Moskvu.

Rusija je već primala rashodovanih političara i vojnika iz ovih (Kadijević, Miloševićeva obitelj) a i drugih krajeva (Ukrajine), pa ne bi trebalo biti čudo ako, kad institucije jednog dana doista počnu raditi svoj posao, Miki, umjesto uz kolekciju oldtajmera u Hercegovini, završi kao rashodovani oldtajmer u Ruskoj Federaciji...

Premda je već bilo “kliringa”, robne razmjene sumnjivih tipova na relaciji Zagreb - Moskva (sjetimo se Semjona Mogiljeviča, kontroverznog poduzetnika koji je dobio hrvatsku putovnicu), takav bi potez ipak narušio sve bolje odnose Moskve i Zagreba, do kojih je Rusiji prilično stalo.

*Cijeli članak o rusofilu Bandiću i njegovim prijateljima s istoka pročitajte u novom broju tjednika Express koji je na kioscima od četvrtka 30. travnja

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.