Obavijesti

News

Komentari 24

Crveni alarm sutra, a do kraja tjedna bit će snijega pa južine

Crveni alarm sutra, a do kraja tjedna bit će snijega pa južine
1

Nakon kratkotrajnog smirivanja vremena u srijedu, već s četvrtkom stiže novo naoblačenje s oborinama, na Jadranu s kišom, a u unutrašnjosti susnježicom i snijegom

VIDEO

Tjedan koji je pred nama nosi nam iznimno kaotično vrijeme, uz izmjene hladnijeg i toplijeg vremena, visokog i niskog tlaka, sunca no češće oblaka i oborina. A već sutra na Kvarneru, zapadnoj obali Istre i sjevernoj Dalmaciji najavljen je crveni Meteoalarm zbog jake do olujne bure, koja bi podno Velebita mogla biti s orkanskim udarima, javljaju iz DHMZ-a.

Meteorolozi su u posebnoj objavi rekli kako će utorak biti i hladniji u većini predjela, pa će u višem gorju nastati i novi snježni pokrivač. I bura će jačati i proširiti se i na južni dio Jadrana, a zbog vjetra treba računatina teškoće u kopnenom i pomorskom prometu. 

Pogledajte video

Pokretanje videa...

00:45

Srijeda će biti djelomice sunčana, a oslabjet će i bura. No, jutro će biti hladno, u unutrašnjosti uz temperaturu većinom do -7 °C do -2 °C, a i duž obale se ne može isključiti mogućnost mraza, ponajprije u Ravnim kotarima.

Nakon kratkotrajnog smirivanja vremena u srijedu, već s četvrtkom stiže novo naoblačenje s oborinama, na Jadranu s kišom, a u unutrašnjosti susnježicom i snijegom, kaže DHMZ. Iako količina oborine neće biti velika, tanak snježni pokrivač osim u gorju može nastati i u nekim nizinama, a svakako će biti potreban oprez u prometu zbog poledice.

Kratkotrajna zima u petak će opet biti prekinuta izraženom južinom, zbog koje su i objavili ovo priopćenje. 

- Prostrana i impresivna ciklona zahvaćat će područje cijele Europe donoseći mnogim zemljama značajnije probleme, od jakog i olujnog vjetra do obilne oborine, visokih valova i sl. Tlak zraka već će od srijede ujutro biti u padu te će u petak biti prilično nizak, ponegdje i ispod 980 hPa što će biometeorološki biti vrlo nepovoljno. Kako će se ciklona približavati Hrvatskoj jačat će južni i jugozapadni vjetar, u gorju te ponegdje na Jadranu imat će i orkanske udare. Bit će i obilnije oborine duž obale, a u početku padanja oborine u kopnenim predjelima moguća je poledica jer će tlo biti hladno. S vikendom raste vjerojatnost za stabilnije vrijeme, no i dalje će biti vjetrovito, posebno na Jadranu - kažu meteorolozi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor