Obavijesti

News

Komentari 9

Crveni alarm za cijelu obalu: Stižu nam olujni udari bure, puhat će brzinom i do 120km/h

Crveni alarm za cijelu obalu: Stižu nam olujni udari bure, puhat će brzinom i do 120km/h
2

Donosimo vam detaljnu vremensku prognozu za Hrvatsku za petak. Za cijelu obalu izdan je crveni meteoalarm zbog mogućnosti jake do olujne bure što znači da će vrijeme biti izuzetno opasno

VIDEO

Na Jadranu pretežno sunčano, u unutrašnjosti oblačnije, a uglavnom u Gorskoj Hrvatskoj mjestimice može pasti malo kiše, ponajprije u višem gorju susnježica i snijeg. Vjetar uglavnom umjeren sjeverni i sjeveroistočni, lokalno i jak, u gorju na udare i olujan. Na Jadranu umjerena do jaka bura s olujnim udarima, osobito podno Velebita i orkanskim. Najviša dnevna temperatura zraka od 4 do 8, duž obale i na otocima između 10 i 15 °C, prognoza je to Državnog hidrometeorološkog zavoda za petak.

Vremenska prognoza

Za cijelu obalu izdan je crveni meteoalarm zbog mogućnosti jake do olujne bure što znači da će vrijeme biti izuzetno opasno. Upozorenje zbog olujnog vjetra uputila je i Civilna zaštita, a informirati se možete i na HR - alert portalu.

Vremenska prognoza

Slavonija, Baranja i Srijem

Petak će biti svježiji od četvrtka. Bit će vjetrovito i promjenjivo oblačno. Zapuhat će umjeren i jak sjeverni i sjverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura od 1 do 3 °C, a najviša dnevna oko 6 °C.Postoji tek vrlo mala mogućnost za poneku oborinu.

Središnja Hrvatska

Slično će biti kao i u Slavoniji, s tim da će jutro biti dosta hladnije. Bit će djelomice sunčano, a kao i u ostatku zemlje bit će značajno vjetrovito.

Gorje

Puhat će jak do olujan sjeveroistočnjak, a duž obale sjevernog Jadrana valja pripaziti na olujnu buru koja će puhati. Prema kraju dana podno Velebita će vrlo vjerojatno brzine biti i veće od 120 km/h. Uz povremeno povećanu naoblaku u gorju je moguća slaba susnježica.

Srednji Jadran i Dalmacija

Uz more i na otocima bit će sunčano, dok će u unutrašnjosti Dalmacije još biti naoblake. Vrijeme će uglavnom biti suho, a zbog olujne bure more će biti valovito. I na krajnjem jugu Hrvatske jaka do olujna bura i sunčano vrijeme, prognozira meteorologinja Tanja Renko.

Problemi u prometu

Zbog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje. Preporuka za obilazni pravac za u smjeru unutrašnjosti je: silazak na čvoru Zadar ISTOK – Tromilja - državnom cestom D502 – Smilčić – Obrovac - D27 - Gračac-D50 - čvor Sv. Rok (A1) te obrnuto u smjeru mora; Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene; državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; Paški most (DC106).

Na mostu dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Mogući su odroni. Ponegdje ima i magle. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C