Obavijesti

News

Komentari 214

Čudesno! Milan Bandić uhljebio je u gradskoj upravi obitelj...

Čudesno! Milan Bandić uhljebio je u gradskoj upravi obitelj...
1

Zoran Nevistić (62) zaposlio se u zagrebačkoj gradskoj upravi, a onda su za njim došli supruga, sinovi, snaha te šogorica. Nevistić kaže kako su se svi javili na natječaj i prošli proceduru

VIDEO

Svi su oni dobili posao sukladno svim propisima. Ne znam od kud zle glasine o pogodovanju, rekao je Zoran Nevistić.

Ovaj 62-godišnjak rodom iz Tomislavgrada, inače pročelnik Službe za mjesnu samoupravu u Gradu Zagrebu, na poslu se osjeća kao kod kuće. Kako piše Jutarnji list u različitim službama gradske uprave zaposleni su mu supruga Snježana, sinovi Ante i Filip, snaha Iva te šogorica Roža Nevistić.

- Prijavili su se na raspisane natječaje, prošli proceduru i prema svim propisima dobili posao - komentirao je Zoran Nevistić. Dodao je kako njegov mlađi sin Filip još nije zaposlenik Gradske uprave, već da se samo prijavio na natječaj.

Mlađi sin čeka na rješenje

Ipak, postoji dokument koji dokazuje da je Nevistićev mlađi sin primljen u službu, ali da još čeka na na rješenje o rasporedu na radno mjesto. Stariji sin Anto nedavno je promaknut, ali je promaknuće poništeno nakon što su se novinari Jutarnjeg lista počeli zanimati za njihov slučaj.

- Riječ je o novom slučaju stare bolesti grada Zagreba koja se zove - nepotizam - komentrao je zapošljavanje Nevistićevih Dominik Etlinger, predsjednik odbora za mladež Gradske skupštine grada Zagreba. Dodaje da su privilegije koje određeni pojedinci imaju i uživaju, na uštrb drugih poštenih građana, sramotne i jednostavno trebaju prestati.

- To su ljudi bez srama koji zapošljavaju čitave obitelji. Građani ovakve stvari mogu promijeniti na sljedećim lokalnim izborima - prokomentirao je Etlinger. Da ovaj slučaj zapošljavanja putem raznih veza nije usamljen potvrđuju i naši sugovornici iz direkcije Zagrebačkog holdinga koji su za naš tjednik Express progovorili o najezdi kadrova zaposlenih bez ikakvog natječaja u tom megapoduzeću.

- To više nije moguće pratiti. Toliko ih dolazi u podružnice Holdinga i gradske tvrtke da je sve teško prebrojati - kazao je naš izvor iz Holdinga.

Teško je sve pobrojati

Javnost je iznenadio slučaj zapošljavanja bivše hrvatske Miss Universe Sare Ivanković koja je do radnog mjesta voditeljice projekta u direkciji Holdinga došla bez natječaja sredinom listopada prošle godine. Prebačena je u ZET, a razlog je navodno prijateljstvo čelnice Zagrebačkog holdinga Ane Stojić Deban s njezinim suprugom. U Vodoopskrbi i odvodnji zaposlen je Ivan Gabrić, sin bivšeg metkovskog gradonačelnika Stipe Gabrića Jamba. U Holdingu je zaposlena kći splitskog gradonačelnika Ive Baldasara i mnogi drugi.      

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 214
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi