News

Komentari 8

Čuli smo eksploziju i tanker je počeo gorjeti, evakuirali su nas

Čuli smo eksploziju i tanker je počeo gorjeti, evakuirali su nas

Na teren su odmah izašli vojni brod, helikopter i gliser. Vidjelo smo kako se vodenim topovima gasi požar, a uočili smo i veliku rupu na tankeru, ispričao nam je hrvatski mornar koji je u Perzijskom zaljevu

Čuli smo jako eksploziju i i vidjeli kako tanker "Zoja 1" gori. Bili smo blizu pa smo se morali odmaknuti jer nismo znali je li bio projektil ili neka greška na samom tankeru, rekao nam je Hrvat koji se nalazi u Perzijskom zaljevu 19 milja od obale Sharjah Ujedinjenih Arapskih Emirata gdje je u srijedu bila eksplozija oko 13.15 po lokalnom vremenu. 

- Na teren su odmah izašli vojni brod, helikopter i gliser. Vidjelo smo kako se vodenim topovima gasi požar, a uočili smo i veliku rupu na tankeru - ispričao nam je hrvatski mornar te nadodao:

- Nadam se da nema ozlijeđenih mi smo morali odmah u evakuaciju pa nismo mogli vidjeti što se dalje dešavalo - kazao je.

Direkcija za pomorske trgovinske operacije Ujedinjenog Kraljevstva (UKMTO) u srijedu je objavila kako je dobila informacije o tankeru koji gori sjeverozapadno od Šardžaha, jednog od emirata UAE-a. 

Brodovi u regiji su ranije upozoreni odvojenom službenom dojavom u kojoj stoji da gori naftni tanker. 

Glasnogovornik američke flote u Bahrainu rekao je kako su upoznati s incidentom u blizini obale Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) i kako prate situaciju. 

Savezne prometne vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata (FTA) priopćile su da su mornari s panamskog naftnog tankera spašeni nakon izbijanja požara, prenijela je novinska agencija WAM.

Kako se navodi u priopćenju FTA, tanker nije prevozio naftu, a požar je slučajno izazvan tijekom radova na održavanju.

U tijeku je gašenje požara.

Najčitaniji članci