Obavijesti

News

Komentari 373

Možemo! prosvjeduje ispred Vlade, pridružio se i Tomašević. Plenković: Većina je uz Turudića

Možemo! prosvjeduje ispred Vlade, pridružio se i Tomašević. Plenković: Većina je uz Turudića

Objavljene su stotine poruka Rimac i Turudić koji je tvrdio da su poznanici. 24sata imaju prepisku u kojoj 'poznanicu' zove u stan, a Rimac sad tvrdi da ju je USKOK pritiskao da svjedoči protiv Turudića 2021.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.54

Jankovics: 'Poruke se puštaju selektivno kako bi se stekla pogrešna percepcija o Turudiću'

Premijer Andrej Plenković danas je ponovio kako u porukama koje su izmjenjivali optužena Josipa Pleslić, bivše Rimac Ivan Turudić, ne vidi ništa sporno te da je tu riječ o medijsko-političkom i udar na Vladu.

U večerašnjoj emisiji HRT-a Otvoreno gostovao je i Robert Jankovics iz Kluba zastupnika nacionalnih manjina koji je sudjelovao danas na koalicijskom sastanku gdje su jednoglasno podržali izbor Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika unatoč aferi.

20.51

Prosvjednicima na Markovom trgu pridružio se i gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević.

20.45

Habijan o Turudiću: Nije mi jasna panika u dijelu oporbe

Ministru gospodarstva i održivog razvoja Damiru Habijanu nije jasna panika koja je zavladala dijelom oporbe zbog dopisivanja Ivana Turudića i Josipe Pleslić, bivše Rimac, rekao je u Dnevniku Nove TV.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

20.13

O izboru Ivana Turudića oglasili su se i iz DP-a.

- Većina pravnih stručnjaka pa i pravnih laika hrvatsko pravosuđe opravdano percipira kao rak ranu hrvatske države. Politička instrumentalizacija pravosuđa prauzrok je mnogih problema Republike Hrvatske. Posve je jasno da bez reforme pravosuđa Hrvatska ne može napredovati na društvenom, političkom i ekonomskom planu. Samostalno i neovisno pravosuđe pretpostavka je za obračun s koruptivno-klijentelističkim modelom koji na svim područjima blokira razvoj Hrvatske i njezinih kreativnih potencijala. Stanje nepravde, uzrokovano stanjem u pravosuđu, generira brojne druge društveno-političke i ekonomske probleme i jedan je od ključnih uzroka egzodusa iz Hrvatske - naveli su.

19.11

VIDEO Benčić: 'Sve Turudićeve laži postale su Plenkovićeve, on će to u Saboru i legitimirati...'

Od pola 12 pa sve sutra do 10 sati ujutro zastupnički klub Možemo! ovdje će stajati u znak otpora prema odluci Andreja Plenkovića da Turudić postane glavni državni odvjetnik. Naime, oko Turudića je sve jasno. Poznato je koliko je puta lagao u javnosti, a sada su sve njegove laži postale i Plenkovićeve laži koje će sutra on u Saboru legitimirati, rekla je zastupnica stranke Možemo!, Sandra Benčić.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE
 

Komentari 373