Obavijesti

News

Komentari 3

Curica je prije 5 tjedana dobila metak u glavu, a danas - hoda!

Curica je prije 5 tjedana dobila metak u glavu,  a danas - hoda!
1

U nasumičnoj pucnjavi na Floridi, trogodišnja djevojčica Preslie Jenkins koju je metak pogodio iznad obrve i prošao kroz glavu. Pet tjedana kasnije, maleni borac se čudesno oporavlja i radi prve korake

VIDEO

U stravičnoj pucnjavi na Floridi prije mjesec dana, trogodišnja Preslie Jenkins ustrijeljena je u glavu. Iako je bilo neizvjesno hoće li uopće preživjeti, malo čudo od djeteta već je počelo opet hodati

Obitelj Jenkins vozila se kući od prijatelja kojem su čuvali dijete. Majka ozlijeđene djevojčice, Nikki Jenkins je objasnila da se iza njihovog automobila niotkud stvorio muškarac u autu i počeo pucati. Metak je pogodio Preslie ravno iznad obrve

- Prošao je kroz njezinu glavu i izašao kroz tjeme - izjavila je majka djeteta za CBS News.

Dva tjedna u induciranoj komi

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Motiv napada nije poznat, a majka djevojčice incident je opisala kao nasumičan i ničim izazvan izljev divljanja na cesti. Napadač je vozio noviji model crne limuzine s četvera vrata i dalje je u bijegu, policija ga još uvijek nije uspjela identificirati. 

Ministarstvo pravosuđa ponudilo je nagradu od 50.000 dolara za informaciju koja će dovesti do uhićenja napadača. Organizacija Crime Stoppers je na zajedničkoj novinarskoj konferenciji s policijom također ponudila nagradu za točnu informaciju o počinitelju. Na konferenciji je bila i majka djevojčice, koja nije mogla zaustaviti suze. 

- Preslie se za Halloween htjela maskirati u Ariel, ali umjesto toga, sada je u induciranoj komi. Ne razumijem kako taj čovjek živi sam sa sobom - kazala je njezina majka. 

- Bila sam histerična, potpuno izvan sebe. Liječnici su mi rekli da su joj morali ukloniti dio mozga i lubanje - izjavila je majka za CBS. 

Malena Preslie preživjela je tešku operaciju u trajanju od šest i pol sati. Dva tjedna provela je u medicinski indusiranoj komi. Sada je na rehabilitaciji i radi prve korake.

- Iskreno, mislim da joj je njezin snažni duh spasio život - istaknula je majka. 

Liječnici žele da Preslie ostane pod nadzorom još mjesec dana, ali ona već govori i polako ponovno uči hodati. Međutim, medicinsko osoblje slaže se da je njezin oporavak čudesan i da bi se Preslie trebala u potpunosti oporaviti. Možda će imati manjih smetnji, ali možda ni to - dodala je.

Njezino liječenje je izrazito skupo o Preslie će trebati protezu za noge i umetke za lubanju kada splasne oteklina u mozgu. Obitelj očekuje da će se troškovi liječenja popeti na oko 30.000 dolara.

Obiteljski prijatelji napravili prikupljaju potreban novac na GoFundMe i treba im još malo novca da prikupe iznos od ciljani iznos od 20.000 dolara, a obitelj je počela prodavati majice s natpisom #PreslieStrong kako bi prikupili novac za liječničke troškove.

- To što se dogodilo promijenilo nam je život. Pojavili su se osjećaji koje nikad nisam htjela osjetiti, koje uopće ne mogu izraziti riječima. Samo želim da se moje dijete zdravo i ponovno počne plesati uokolo - izjavila je majka. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena
VELIKA VREMENSKA PROGNOZA

Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena

Povremeno će padati kiša, osobito od sredine dana kada će mjestimice biti i pljuskova, a ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi. Navečer će u gorju kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, piše DHMZ...