News

Komentari 0

Čvarci i kobasice u Berlinu: Hrvati partner Zelenog tjedna

Čvarci i kobasice u Berlinu: Hrvati partner Zelenog tjedna

Internacionalni sajam Zeleni tjedan traje od 17. do 26. siječnja, a od velike je važnosti za predstavljanje hrvatske poljoprivrede i njene specifičnosti na najvećoj europskoj poljoprivrednoj pozornici

Zeleni tjedan 2020., najveća međunarodna poljoprivredna manifestacija, započet će svečanom ceremonijom u četvrtak, 16. siječnja 2020. u 18 sati, koja će u berlinskom City Cubeu okupiti čelne ljude europskih država, kao i brojne gospodarstvenike te predstavnike najvećih i najutjecajnijih hrvatskih tvrtki. Hrvatska je ovogodišnja zemlja partner te će biti domaćin svečanog prijema koji će uslijediti nakon svečanosti otvorenja. Sajam za posjetitelje otvorit će hrvatska i njemačka ministrica poljoprivrede obilaskom hrvatskih izlagača u hali 10.2 sljedećeg dana, nakon čega će uslijediti konferencija za medije organizatora i hrvatskih predstavnika u Berlinu – ministrice poljoprivrede Marije Vučković i predsjednika Hrvatske gospodarske komore Luke Burilovića.

Internacionalni sajam Zeleni tjedan traje od 17. do 26. siječnja, a od velike je važnosti za predstavljanje hrvatske poljoprivrede i njene specifičnosti na najvećoj europskoj poljoprivrednoj pozornici. Hrvatsku će tako predstavljati pedesetak izlagača, velikih i malih poljoprivredno-prehrambenih tvrtki i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, koji će ponuditi svijetu okus Hrvatske - gastronomske delicije poput pršuta, kulena, meda, ulja, rakije, vina te brojnih drugih autohtonih zaštićenih proizvoda.

Također, posjetitelji sajma imat će priliku uživati u prepoznatljivim hrvatskim tradicionalnim jelima pripremanima od hrvatskih namirnica u nacionalnom hrvatskom restoranu na berlinskoj adresi u hali 10, gdje će svakodnevno moći uživati u fužima s tartufima, janjećim kotletima, rižotu s plodovima mora, ribi, pašticadi, purici s mlincima, štruklima i mnogim drugim delicijama iz zemlje koju odlikuje bogatstvo pejzaža, poljoprivrednih kultura i okusa.

Hrvatska sprema i glazbene poslastice, pa će tako hrvatski zvuk predstaviti hrvatski tenor svjetskog glasa Đani Stipaničev te istaknuta kazališna glumica i pjevačica Renata Sabljak. Za predstavljanje hrvatskog kulturnog naslijeđa u punom sjaju pobrinut će se „Folklorelektro“, mlada plesno – pjevačka skupina koja spaja elektronsku glazbu i hrvatsku narodnu glazbu, uz tradicionalne plesačke pokrete i živopisne narodne nošnje.

Najčitaniji članci