Obavijesti

News

Komentari 371

Da Milan Bandić ima milijune dokazali smo još 2006. godine

Da Milan Bandić ima milijune dokazali smo još 2006. godine
5

Informacija o dva stana Milana Bandića ukupno vrijedna 740.000 eura, koja je prvo 2006. objavljena u 24sata, bila je potvrda da se gradonačelnik fino okoristio

VIDEO

Unatoč brojnim medijskim informacijama o sumnjivim Bandićevim poslovima, dugo se vjerovalo da on u svim tim muljažama nije stekao nikakvu imovinsku ili financijsku korist.

No, prvi dokaz o značajnoj imovini koju Bandić posjeduje, a čije će podrijetlo teško objasniti, objavila su 24sata još 30. kolovoza 2006. Premda je najprije Bandić tvrdio da se radi o samo jednom stanu u zagrebačkoj Bužanovoj ulici, doduše također izuzetno vrijednoj nekretnini, a da je drugi stan vlasništvo njegova brata, brzo se ustanovilo da je to daleko od istine. Oba stana spojena su u jedan od 250 metara kvadratnih, sa 110 kvadrata terase. Bandić nikad nije suvislo objasnio otkud mu novci za taj stan, baš kao što ni tri godine poslije neće otvoreno govoriti o svom prstenu i svom satu. I to je prvi put objavljeno u 24sata: Bandić na ruci nosi prsten od 60.000 kuna i uopće ga nije prijavio u imovinskoj kartici.

U isto vrijeme kad je pokazao pečatnjak od bijeloga zlata s velikim dijamantom, Bandić se šepurio i s Piagetovim satom od 14.000 eura. Baš kao i za prsten, tvrdio je da sat ima već godinama, no prava je istina da ga je u imovinsku karticu upisao tek 20. ožujka 2009. Bandić je tad prijavio i povećanje plaće sa 14.680 na 19.931 kunu.

Između velikih afera koje sada očito obrađuje Uskok, gotovo je pala u zaborav i priča o Bandićevoj vikendici iznad Samobora, građenoj bez dozvola. Sredio ih je čim su novinari provalili priču. A tek godinama poslije je otkriveno da se Bandić 1996. fiktivno razveo kako bi došao u vlasništvo ruševnog stana u Preradovićevoj ulici. I onda mjesecima za taj stan nije plaćao zajedničku pričuvu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 371
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...