Obavijesti

News

Komentari 59

Dajte nam precizne upute što ćemo s učenicima ako zatrese

Dajte nam precizne upute što ćemo s učenicima ako zatrese

Situacija je preozbiljna da ostanemo prepušteni sami sebi u školama, upozorava Nina Matovina Hajduk, učiteljica razredne nastave u Zagrebu u apelu Ministarstvu znanosti i obrazovanja

VIDEO

Nina Matovina Hajduk, nastavnica razredne nastave u zagrebačkoj školi Pavleka Miškine i savjetnica, po najavi da će se 11. svibnja otvarati škole upozorila je na svome Facebook profilu na nekoliko važnih problema oko početka redovne nastave. Kako ističe, nastava se ne smije pretvoriti u čuvanje djece, te da se treba uzeti u obzir i potres koji je pogodio Zagreb, a zbog kojeg se neke škole neće ni moći otvoriti. Zbog toga je važno, kaže Matovina Hajduk, točno i precizno popisati ponašanje učenika i zaposlenih u školama.

-  To naravno treba učiniti Ministarstvo (znanosti i obrazovanja, op. a). Situacija s koronom je dovoljno nepoznata da ne smije uopće biti prostora za našu vlastitu ideju ili postupanje u najboljoj namjeri. Ministarstvo treba dati jasan i precizan naputak postupanja u potresu. Jutros sam imala video poziv kad je zatreslo. Nastala je vriska i panika. I to je potpuno normalno ali...djeca su bila s roditeljima. Kad je potres jačine 1.8 ili neki manji koji nije opasan idemo li s djecom van, unutra, ispod stola, ne idemo li nikamo.... ako je neki veći kamo ići i kako se ponašati. Apsolutno ne smije biti niti jedna crtica prepuštena nama i našem postupanju iz najbolje namjere. Situacija je preozbiljna da bismo bili prepušteni sebi. Bude li manji potres za koji mi odlučimo da ne trebamo ići van, a onda za njim veći koji napravi štetu što ćemo tad.... ne smijemo dozvoliti situaciju u kojoj bi nam netko mogao reći da smo mogli i drugačije postupiti - upozorava Nina Matovina Hajduk.
Ona dalje apelira na Ministarstvo objavi jasan i precizan naputak o tome kako učitelji trebaju raditi.
- Imamo li samo nastavu u živo, što s onima koji neće doći u školu, koliko i kako ćemo raditi. Ministarstvo to mora jasno propisati jer je došlo vrijeme da ne budemo više ispod crte. Mislim da je sad svima jasno da smo na prvoj crti. Situacija je preozbiljna da bi mi ponovo gubili vrijeme i energiju na uvjeravanje javnosti da radimo u vrlo stresnim i odgovornim uvjetima, te da ne čuvamo samo dječicu. A da je i to čuvanje preozbiljna radnja u situaciji kakva je ova, a ona je konfuzna jer se sve zna i ništa se ne zna, jer se sve može dogoditi, a možda ipak neće.... Odrasli smo ljudi, ozbiljna struka i nema prostora ni za što nego za ozbiljne naputke. Ne igramo se života nego živimo stresno i ozbiljno vrijeme - zaključuje Nina Matovina Hajduk.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.