Obavijesti

News

Komentari 33

Dalić o nagodbi: Znali smo da pregovori neće biti jednostavni

Dalić o nagodbi: Znali smo da pregovori neće biti jednostavni
1

Željela bih podsjetiti da su dobavljači jedina kategorija vjerovnika koja je primila isplatu u gotovom novcu u dosadašnjem postupku. Mali dobavljači isplaćeni su u cijelosti, rekla je Dalić

VIDEO

Ministrica gospodarstva Martina Dalić komentirala je sastanak Izvanredne uprave Agrokora i novoosnovane Udruge dobavjača Agrokora.

"Izvanredni povjerenik predstavio je nacrt strukture nagodbe i time su počeli pregovori o nagodbi za Agorkor. Kao što smo očekivali, neće biti ni laki ni jednostavni i to ni ne mogu biti. Pokazalo se da je ukupan dug Agrokora 57 milijardi kuna, od kojih su 42 milijarde duga priznate. S druge strane, financijska izvješća pokazuju da je ukupna vrijednost imovine znatno manja", rekla je Martina Dalić, a prenosi N1.

"Željela bih podsjetiti da su dobavljači jedina kategorija vjerovnika koja je primila isplatu u gotovom novcu u dosadašnjem postupku. Mali dobavljači isplaćeni su u cijelosti, a u tijeku je isplata dijela starih dugova i za velike i srednje dobavljače. Očekujem da se pregovori o nagodbi nastave i da vjerovnici u njima konstruktivno sudjeluju kako bi se postigla nagodba koja će omogućiti nastavak poslovanja. Upravo je zadržavanje poslovanja najveća vrijednost iz koje se mogu naplatiti", rekla je.

Što se tiče današnje izjave Marice Vidaković kako "gospoda vjerojatno neće imati ugodne blagdane, bar ne što se tiče dobavljača", ministrica Dalić rekla je da želi da svi građani blagdane provedu u miru sa svojim obiteljima.

Na pitanje je li HANFA pogriješila kad je dopustila ponovno trgovanje dionicama, Dalić je odgovorila: "Dioničari su nažalost oni na koje pada najveći teret. Najveći dioničar bio je Ivica Todorić, ali nije bio jedini. Ono što je Izvanredna uprava postigla, ne bi se moglo postići u redovitom stečajnom postupku. Nemoguće mi je komentirati je li HANFA pogriješila ili nije jer nije u mom mandatu da tumačim zakone u kojima djeluje HANFA. Kako će se proces završiti, naravno će se dogovoriti u nagodbi."

O odgovornosti autora zakona rekla je kako svatko ima pravo tražiti zaštitu svojih prava na sudu. 

"Svatko ima pravo tražiti zaštitu svojih prava na sudu. Ne bih prejudicirala nijedan sudski postupak. Kako će sud presuditi, to je pitanje suda."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije