Obavijesti

News

Komentari 251

Dame u lovu: One su spremne cijelu noć čekati divlju zvijer

Dame u lovu: One su spremne cijelu noć čekati divlju zvijer
1

DAMSKI LOV: Više od 40 žena iz šest zemalja sudjelovalo je na Papuku u lovu na divlje svinje. I to im nije prvi put. Lov im je, kažu, više od običnog hobija...

VIDEO

Svake godine se okupljaju u drugom dijelu Hrvatske. Ponosne su na svoj, kako kažu, jedinstveni svjetski projekt kojim razbijaju predrasude da je lov rezerviran isključivo za muškarce.

Jučer se u lovištu Zapadni Papuk kraj Požege, kojim gospodari Lovačko društvo Jelen, okupilo više od 40 žena lovkinja iz Hrvatske, Njemačke, Austrije, Slovenije, Mađarske i Srbije. Sudjelovale su u 10. Damskom lovu koji je organizirala lovačka udruga “Dama dama”, koja okuplja hrvatske lovkinje. Lovile su divlje svinje.

– Cilj nam je upoznati lovkinje iz europskih zemalja s ljepotama Zlatne doline. Na ‘Damskom lovu’ okupljamo europske lovkinje kojima ovim lovom promoviramo turističku ponudu Hrvatske. Krajem godine proslavit ćemo 10. obljetnicu te ćemo članicama podijeliti šalove i pelerine. Imamo izložbu sa stalnim postavom u Kumrovcu, a svim ženama uključenima u rad udruge nabavili smo lovačke odore – istaknule su lovkinje. Sve sudionice ovog neobičnog lova ističu kako su upoznate sa svim vrstama divljači, njihovom ishranom, sijanjem remiza, praćenjem tragova ili održavanjem lovačkih objekata.

– Nismo plašljive iako neki to misle. Nije nam problem ni pješačiti cijelu noć ili zimi satima dežurati na čeki u iščekivanju divlje životinje – objasnile su nam lovkinje.

Lov im je, kažu, više od hobija, a ako nisu u lovu, vikende provode uređujući lovišta ili ostavljajući hranu za divljač. Među  njihovim trofejima dosad su se, osim divljih svinja, našle lisice, jazavci, ali i jeleni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 251
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.