News

Komentari 41

Damir Vanđelić izabran za ravnatelja Fonda za obnovu

Damir Vanđelić izabran za ravnatelja Fonda za obnovu

Potvrdilo ga je njegovo Upravno vijeće nakon natječaja na kojem je Vanđelića, između tri kandidata, izabrala komisija. Mandat na čelu Fonda za obnovu trajat će četiri godine

Damir Vanđelić, privremeni ravnatelj Fonda za obnovu, koji je odbio HDZ-ovu ponudu da bude njihov kandidat za zagrebačkoga gradonačelnika, izabran je za stalnog ravnatelja Fonda, javlja HRT.

Potvrdilo ga je njegovo Upravno vijeće nakon natječaja na kojem je Vanđelića, između tri kandidata, izabrala komisija. Mandat na čelu Fonda za obnovu trajat će četiri godine.

- Slijedom svih analiza pristigle dokumentacije i slijedom intervjua koje smo obavili sa svim kandidatima, u Upravnom vijeću predložili smo gospodina Vanđelića za ravnatelja Fonda za obnovu. Jednoglasnom odlukom gospodin Vanđelić je na to mjesto i potvrđen. Ja mu želim puno sreće, uspjeha. Čestitka na hrabrosti i ulasku u jedan takav zahtjevan posao - rekao je ministar Darko Horvat.

- Zahvaljujem se ministru Horvatu i Upravnom vijeću na jednoglasnom izboru. Mislim da je to odluka koja je u cilju kontinuiteta obnove i nastavka onog što smo počeli raditi. Smatram da je potres najbitnija tema koju imamo u državi – najzahtjevnija i financijski najveća. Podsjećam da je procjena ukupnih troškova obnove koju je napravio Centar za potresna istraživanja 97 milijardi kuna samo za Zagreb. Za ove naknadne potrese procjene se tek rade i zato smatram da je najvažnije ono čega sam se i primio. Da to upogonimo i pokrenemo. I to na način koji je efikasan, transparentan i na način koji će pokazati da se može putem dinamičkog sustava javne nabave i drugih mjera to napraviti na jedan antikoruptivan način - rekao je Vanđelić

Najčitaniji članci