Obavijesti

News

Komentari 33

Dan svetog Patrika u Zagrebu proslavit će posebnim pivom...

Dan svetog Patrika u Zagrebu proslavit će posebnim pivom...
5

Dan svetog Patrika je već popularan blagdan u svijetu. Zaista se brzo raširio, pa niti Zagreb nije mogao odoljeti “ludnici” koja taj dan vlada. Vanjin je pub u pravom irskom stilu

VIDEO

Ovo je u pravilu jedini dan u korizmi kad Irci ne poste. Taj dan se slavi, pjeva, pleše i, naravno, pije, rekao je Vanja Šamarinec iz Harat’s Puba u Zagrebu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:51

Sveti Patrik je irski svetac i to je u originalu irski blagdan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Taj dan nosi se zeleno jer ta boja podsjeća na djetelinu, koju je često prikazivao sv. Patrik, ali i zato što podsjeća na zeleni irski pejzaž. Dan svetog Patrika je već popularan blagdan u svijetu. Zaista se brzo raširio, pa niti Zagreb nije mogao odoljeti “ludnici” koja taj dan vlada. Vanjin je pub u pravom irskom stilu. Odmah na ulasku mnoštvo irskih zastava, nogometnih grbova, a na zidovima razna piva i viskiji. Vanja kaže kako se na Opatovini, gdje se nalazi pub, prošle godine okupilo gotovo 2000 ljudi, a red za pivo i viski bio je duži od 50 metara.

- Znam da zvuči nevjerojatno, ali prošle se godine na ovaj dan popilo oko 80 bačvi svijetlog piva i oko 50 bačvi irskog piva Guinness. Tome treba dodati i još oko 100 boca viskija. Vjerojatno je zato toliko popularan ovaj dan – smije se Vanja.

Stoga se ove godine odlučio za nešto novo i pripremio jednu poslasticu - zeleno pivo.

- Prošle godine smo vidjeli koliko ljudi slavi ovaj dan i kako se ludo zabavljaju. Na Dan sv. Patrika svi nose zelenu odjeću, obojeni su u zeleno, pa smo odlučili napraviti pravo pivo za Sv. Patrika, zeleno – objašnjava Vanja. Naravno, nisu je mogli skuhati da bude zelena, priča Vanja pokazujući nam kako su došli na ideju zelenog piva. Željeli su da ono i dalje zadrži svoj okus i kvalitetu, a s druge strane da promijeni boju. U čašu su dodali samo kapljicu biljne boje i, kako se pivo toči, tako se inače svijetlo pivo iz žutog pretvara u zeleno – kaže Vanja stavljajući čašu na točionik. Pivo smo probali i bilo je baš kako je i Vanja rekao – zadržalo je svoj okus, a promijenilo boju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

VIDEO Stanovnike sjevera Hrvatske zbunili brojni krugovi na nebu: Evo o čemu je riječ...
POGLEDAJTE VIDEO

VIDEO Stanovnike sjevera Hrvatske zbunili brojni krugovi na nebu: Evo o čemu je riječ...

Kako je vidljivo na stranici Flightradar, nebo nad Zagorjem u jutarnjim satima nedjelje bilo je 'poligon' za trening let...

Plenković: Stric Milanović je odmogao SDP-u! A umjesto da je skupio kofere, Grbin vrijeđa!
PREGOVARAJU S DP-OM

Plenković: Stric Milanović je odmogao SDP-u! A umjesto da je skupio kofere, Grbin vrijeđa!

Uz Plenkovića su ministri Božinović, Grlić Radman, Obuljen Koržinek i Piletić..
Ključ pobjede: Skupio je jedva 305 glasova, ali je Sanaderu pomogao da sastavi svoju Vladu
FELJTON: POSTIZBORNA TRGOVINA

Ključ pobjede: Skupio je jedva 305 glasova, ali je Sanaderu pomogao da sastavi svoju Vladu

Plus+ Predsjednik Stjepan Mesić 2007. nekoliko je dana oklijevao dati mandat bilo kojoj stranci. I lijevi centar i HDZ grčevito su pokušavale sastaviti većinu. “I, jesi sastavio vladu?” To je pitanje, podrugljivo intonirano, Sanader u prolazu na konzultacijama kod predsjednika Mesića postavio Zoranu Milanoviću. “Nisam, a ti”, uzvratio je Milanović. Par dana kasije, Sanader je mogao reći – “ja jesam...”