News

Komentari 10

Danas hladno, moguće još malo snijega, a krajem tjedna 20°C

Danas hladno, moguće još malo snijega, a krajem tjedna 20°C

U drugom dijelu tjedna uz vjetar južnog smjera postupno će rasti kako jutarnje, tako i dnevne temperature, pa ćemo krajem tjedna opet imati proljetnije prilike

Nakon jučerašnjeg ledenog vala, jutros je u Hrvatskoj bilo uglavnom suho, ponegdje je bilo magle, ali jako hladno. Gospić se jutros probudio na -11 stupnjeva, javlja N1.

U većini krajeva danas će biti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, a sredinom dana i poslijepodne u unutrašnjosti i na dijelu sjevernog Jadrana očekuje se lokalno jači razvoj oblaka te kratkotrajan snijeg, mjestimice susnježica i kiša.

Prema prognozi Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), vjetar će biti slab do umjeren sjeverozapadni i sjeverni. Na Jadranu u prvom dijelu dana ponegdje je moguća umjerena i jaka, na udare i olujna bura, ali će oslabjeti i okrenuti na sjeverac i sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura od 4 do 9, na Jadranu između 8 i 13 stupnjeva Celzijevih.

U drugom dijelu tjedna uz vjetar južnog smjera postupno će rasti kako jutarnje, tako i dnevne temperature, pa ćemo krajem tjedna opet imati proljetnije prilike, i maksimalne temperature i do 20, javlja N1.

Najčitaniji članci