News

Komentari 106

Danas prvi sastanak: Započeli pregovori o zahtjevima radnika Čistoće, trajat će mjesec dana

Danas prvi sastanak: Započeli pregovori o zahtjevima radnika Čistoće, trajat će mjesec dana

Zakonom je propisano da dok traje proces mirenja ne smiju se dati nikakve izjave, niti Uprava Holdinga niti sindikati, rekli su iz Holdinga.

U četvrtak je postignut dogovor o ispunjavanju pet zahtjeva radnika Čistoće čime je prekinut i njihov prosvjed. Ostalo je šest zahtjeva o kojima će se pregovarati u idućih 30 dana.

- Od jučer navečer do danas ujutro je s zagrebačkih cesta maknuto ukupno 119 tona smeća. Na terenu je bilo 17 ekipa gradske Čistoće.  U tijeku je proces mirenja, trenutno traje i sastanak. Zakonom je propisano da dok traje proces mirenja ne smiju se dati nikakve izjave, niti Uprava Holdinga niti sindikati - rekla je glasnogovornica Holdinga Sabina Cvitković.

- Štrajk je prekinut. Radnici su izašli van. Dogovor je da se ovih naših 11 zahtjeva, pet zahtjeva ispuni odmah od strane gradonačelnika, a o ovih drugih šest da se u narednih 30 dana ispregovara direktno s gradonačelnikom - rekao je Mumin Hodžić, radnik Čistoće, za HRT

Gradonačelnik Tomašević jučer je rekao kako je jasno da uvjete i organizaciju rada treba unaprijediti. 

- Nema teme o kojoj nećemo razgovarati s radnicima, ne smao u idućih mjesec dana, nego cijelo ovo vrijeme - poručio je jučer. 

 

Najčitaniji članci