Obavijesti

News

Komentari 85

Hrvatska okovana minusima: U Daruvaru -17, a u Zagrebu -11

Hrvatska okovana minusima: U Daruvaru -17, a u Zagrebu -11
4

Najniža temperatura zabilježena je u Daruvaru gdje je u 6 sati bilo čak -17.1 °C. Hladno je bilo i u Bednji na -15. 2 °C, Varaždinu na -14 °C, Bjelovaru -12.8 °C

VIDEO

Hrvatska se i jutros probudila na "debelim minusima". Najniža temperatura zabilježena je u Daruvaru gdje je u 6 sati bilo čak -17.1 °C. Hladno je bilo u Bednji na -15. 2 °C, Varaždinu na -14 °C, Bjelovaru -12.8 °C, Sisku na -12.2 °C.

U Zagrebu je jutros u 6 sati izmjereno -11.6 °C (Maksimir), odnosno 6.5 °C (Grič).

U ponedjeljak na Jadranu, u unutrašnjosti Dalmacije te u višem gorju biti većinom sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom. U nizinama unutrašnjosti te u kotlinama gorske Hrvatske magla i niski oblaci, a sunčana razdoblja uglavnom sredinom dana i poslijepodne.

Vjetar većinom slab, na Jadranu mjestimice umjeren istočnjak i bura, podno Velebita na udare i jaka, a prema otvorenome moru jugo. Najviša dnevna temperatura između -6 i -1, u gorju ponegdje malo viša, a na Jadranu od 9 do 14 °C, javlja DHMZ.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Poledica i magla u unutrašnjosti Hrvatske

Zbog niskih temperatura u većem dijelu unutrašnjosti Hrvatske moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Magla smanjuje vidljivost u središnjoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Slavoniji, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski autoklub (HAK). 

Zbog magle smanjena je vidljivost  na autocestama A3 Bregana-Lipovac između čvorova Ivanja Reka i Novska, A4 između čvorova Goričana i Varaždina te između Brezničkog Huma i Ivanje Reke, A5 Osijek-Sredanci i na A11 čvor Jakuševac-čvor Lekenik.

Zbog niskih temperatura u većem dijelu unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Na državnoj cesti DC1 u Velikom Trgovišću, zbog teretnog vozila u kvaru, vozi se jednim trakom, naizmjence.

Od 23. siječnja  u 8 sati do 2. veljače do 16 sati bit će zatvorena dionica državne ceste DC303 Brajkovići-čvor Kanfanar.

 Pojačan je izalazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Pasjak.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa. Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače HAK upozorava na gužve i duža čekanja te im savjetuje korištenje  susjednih graničnih prijelaza.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Temperature i dalje u minusu

U utorak promjenljivo i pretežno oblačno, ponegdje u unutrašnjosti s maglom. Većinom poslijepodne i navečer mjestimice na kopnu malo snijega, poglavito u gorskoj Hrvatskoj te u Posavini, zapadnoj Slavoniji, Banovini i na Kordunu. Najsunčanije u Istri. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu ponegdje umjerena, u drugome dijelu dana podno Velebita i jaka bura s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura većinom od -13 do -7, na Jadranu između 1 i 7. Najviša dnevna od -5 do 0, na Jadranu između 8 i 13 °C.

U srijedu i četvrtak djelomice sunčano, a u četvrtak ujutro ponegdje i magla. I dalje vrlo hladne noći i jutra, dok će najviša dnevna temperatura zraka biti uglavnom između -2 i 1 °C.  Na moru će puhati umjerena do jaka, mjestimice u utorak i srijedu na udare i olujna bura, osobito na sjevernom dijelu. Jutra dosta hladna, a danju pak razmjernosvježe.

Zimski ugođaj za vikend

Pretposljednji siječanjski vikend protekao je u znaku stabilnog vremena pod utjecajem prostrane europske anticiklone.  Uz snijeg na tlu i gotovo posvuda cjelodnevne negativne temperature vladao je pravi zimski ugođaj.

Najhladnije je bilo na istoku Slavonije. Na aerodromu Osijek u nedjelju ujutro je izmjereno -17°C, u Daruvaru i  Osijeku -16°C.  -15 °C su zabilježili Bednja, Brestovac, Lipik, Slavonski Brod  i Varaždin. 

"Najtoplije" jutro u unutrašnjosti je bilo u Karlovcu (-4°C) i Zagrebu Grič (-3°C).  Na Jadranu je jutros izmjereno od -2°C (Poreč, Pula) do 7°C u Dubrovniku.  Danju su temperature u unutrašnjosti uglavnom ostale ispod 0°C, tek ponegdje je izmjereno malo iznad 0°C. I u najvišem gorju je temperatura u nedjelju malo porasla iznad 0°C. Tako je na Zavižanu nakon deset dana temperaturnih minusa temperatura izmjerena maksimalna temperatura od 1.4°C.

Na Jadranu su se temperature vratile u okvire prosjeka za doba godine.  U većini mjesta maksimalne temperature su bile dvoznamenkaste, a najtoplije je na jugu. U Dubrovniku je izmjereno 15.1°C.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1