Obavijesti

News

Komentari 180

David Kruljac neće u zatvor, a Huanitu dosudili dvije godine

David Kruljac neće u zatvor, a Huanitu dosudili dvije godine
3

Kruljac je osuđen na godinu dana zatvora, što je zamijenjeno sa 730 sati rada za opće dobro. Našli su mu 4 kg marihuane. Huanito Luksetić, koji tvrdi da se njome liječio, osuđen je na dvije godine

VIDEO

David Kruljac nagodio se s tužiteljstvom te na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu priznao da je u hladnjaku u očevu stanu u zagrebačkim Gajnicama čuvao 3,98 kilograma marihuane i 27 grama kokaina.

Sporazumno je osuđen na godinu dana zatvora, no kazna mu je zamijenjena za 730 sata rada za opće dobro. Uz to sud mu je izrekao novčanu kaznu od 500 dnevnih dohodaka, što u njegovu slučaju iznosi 200.000 kuna. Na tako visokoj novčanoj kazni, doznajemo, inzistiralo je odvjetništvo. Gordan Preglej, branitelj mladog Kruljca, potvrdio nam je da je postupak protiv njegova klijenta okončan sporazumom.

Kako doznajemo, mladome Kruljcu i njegovoj obitelji bilo je važno da sve što prije završi kako bi se mogli vratiti normalnom životu, a David studiju.

Pretragom Kruljčeva stana u kolovozu 2017. godine osim droge pronađen je i novac, 118.000 eura te 10.500 kuna za koje se pretpostavljalo da potječe od preprodaje. No porijeklo novca objasnio je njegov otac.

On je ispričao da novac koji je pronađen nije Davidov ni njegov, nego od njegova prijatelja Mire Lukende, kojemu je bio potreban za obranu u postupku koji se protiv njega vodi u BiH. Istražiteljima je rekao da mu je Lukenda oko Uskrsa 2016. godine u kafić u vrećici donio 150.000 eura. Kasnije ga je tražio 32.000 eura te mu je u stanu ostalo oko 118.000 eura. Novac je predao sinu na čuvanje jer u stanu ima sef. Priču je potvrdio i Lukenda, koji je tvrdio da je imao velik novac jer je 2005. prodao kuću u Dubrovniku.

I dok Kruljac za gotovo četiri kilograma marihuane ne ide u zatvor, Huanito Luksetić (40), koji tvrdi da je marihuanu uzgajao radi liječenja multiple skleroze, prema nepravomoćnoj presudi riječkog Općinskog suda, mora u zatvor na dvije godine.

luksetic

Kod Luksetića je policija pronašla 15 kilograma marihuane, isto kao i kod Kerumova nećaka, Josipa Keruma (29). Za tu količinu mladi Kerum nepravomoćno je osuđen na godinu dana zatvora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 180
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca