Obavijesti

News

Komentari 46

De Niro, Sting i Denzel susjedi su američkog 'šefa Agrokora'

De Niro, Sting i Denzel susjedi su američkog 'šefa Agrokora'
3

LUKSUZ I PRESTIŽ Američki ‘šef Agrokora’ Thomas Wagner živi na prestižnoj njujorškoj lokaciji, u ogromnom stanu na četvrtom katu. Susjedi su mu bile brojne zvijezde

VIDEO

Agrokorom se dosad upravljalo iz velebnih Kulmerovih dvora poviše Zagreba, a sad se upravlja iz New Yorka, s jedne od najprestižnijih svjetskih adresa - 15 Central Park West.

Tamo je, naime, svoj dom kupio milijunaš Thomas “Tom” Wagner, lider Knighthead fonda, koji će odlučiti o hrvatskom nacionalnom pitanju broj jedan - koncernu Agrokor.

Wagnerov velebni stan na četvrtom katu zgrade prostire se na čak 200 četvornih metara. Wagner ga je platio deset milijuna dolara, odnosno 65 milijuna kuna, što je duplo veći iznos nego što ga je 2007. platio prijašnji vlasnik - Sultan Ahmed Al-Qassimi. Svega malo veći iznos mogao bi platiti kupac zainteresiran za Todorićeve Kulmerove dvore, čija bi početna cijena po procjenama iznosila oko 70 milijuna eura.

New York City Buildings 15 Central Park West and The Century NYC USA

Stanovi s pogledom na New York

Velebna zgrada je sagrađena u neoklasičnom stilu, a sastoji se od manje zgrade i većeg tornja koji zajedno čine veleban kompleks u središtu New Yorka. Zgrada ima 20 katova, dok je toranj duplo viši i broji čak 42 kata. Popis luksuznosti koje su na raspolaganju svim stanarima prilično je dug - u zgradi postoji zajednička blagavaonica predviđena za čak 60 ljudi, velika kuhinja u kojoj je stanarima uvijek na usluzi privatni, profesionalni kuhar. Tu je i 29 djelatnika zgrade, ali i veliki vinski podrum prepun najfinijih vina iz svih krajeva svijeta s kojima se stanari uvijek mogu počastiti.

Svi stanovi iz kojih puca nevjerojatan i očaravajući pogled na njujorški Central Park - njih čak 202 - već odavno su rasprodani. Dizajnirao ih je Robert A. M. Stern, poznati njujorški arhitekt i pisac, a cijene stanova kreću se od početnih 690.000 dolara do čak 4 milijuna dolara.

- 15 CPW je jedna od najelitnijih adresa u New Yorku. Mnogi tamo žele živjeti. 15 CPW ne prodaje samo stanove, nego prodaje i način života - ističu stručnjaci za poslovanje nekretninama.

Većina Wagnerovih susjeda redom su pripadnici poslovnih, financijskih, glumačkih i ostalih elita. Tako Wagner u dizalima zgrade često može sresti američke glumce Denzela Washingtona i Roberta De Nira, vozača NASCAR-a Jeffa Gordona, svjetski poznatoga glazbenika Stinga, filmskog producenta Normana Leara, jednog od najpoznatijih igrača bejzbola Alexa Rodrigueza, ali i brojne druge pripadnike financijske i poslovne kreme.

Agencije za nekretnine, ali i brojni časopisi posvećeni tematici nekretnina složni su oko toga da je 15 Central Park West jedna od najpoželjnijih adresa za stanovanje u New Yorku.

- Veličanstveno, luksuzno, prekrasno, velebno, iznimno prestižno - samo su neki od epiteta kojima opisuju stanove na toj lokaciji. To ni ne čudi s obzirom na to da su svi stanovi uređeni u najmodernijem stilu, s prostranim terasama i staklenim zidovima.

Prodajom stana lako zarađuju

 

#NYC 🍁 . . . . . . : #nycstyle #15cpw #centralpark #centralparkwest

A post shared by Lily Pond Services (@lilypondservices) on

No čak ni sav luksuz nije bio dovoljan pjevaču Stingu da ostane tamo živjeti. Ranije ovog mjeseca je stan prodao za čak šest milijuna dolara manje od tražene cijene. Za prostrani penthouse Sting i njegova žena Trudi prvo su tražili 56 milijuna dolara, no cijenu su spustili i prodali ga za “samo” 50 milijuna dolara. Dobili su manje od planiranog, no prodajom su ipak uspjeli i zaraditi.

Naime, prije devet godina, kad su kupili taj stan, platili su ga 27 milijuna dolara.
To je još jedna od pozitivnih karakteristika adrese 15 CPW koju ističu agenti za nekretnine, ali i stanari. Brojni vlasnici stanova prodajom su zaradili, ponekad čak i duplo veće iznose od onih koje su platili pri prvoj kupnji. Agenti za nekretnine stoga ističu kako se adresa 15 Central Park West već pokazala kao sigurna investicija. Primjerice, Evan Cole, suosnivač svjetski poznate tvrtke ABC Carpet & Home, svoj je luksuzni stan na 15. katu platio 4.8 milijuna dolara, a prodao ga za čak devet milijuna dolara.
- Iako se cijena na početku činila jako visokom, ovo je nevjerojatno vrijedan stan. Na kraju su se kupnja, pa onda i prodaja, isplatile - smatra Cole.

U Wagnerovoj zgradi živio je i vlasnik francuskog nogometnog kluba AS Monaco, ruski milijarder Dmitry Rybolovlev. Svoj penthouse s čak deset soba Rybolovlev je platio 88 milijuna dolara, a uspio ga prodati za čak 100,5 milijuna dolara.
Zasad nema naznaka da bi Wagner mogao prodavati svoj stan, no ako se na to odluči, vrlo je vjerojatno da će prodajom itekako zaraditi.

 

Let them eat cake.

A post shared by Ben Langer (@lenbanger) on

Podsjetimo, Thomas Wagner je čelnik Knighthead fonda i čovjek koji odlučuje o sudbini Agrokora, apsolutni alfa i omega u koncernu. Unatoč željama Ante Ramljaka, Vladina povjerenika za Agrokor, da najveći hrvatski koncern rastavi na pojedinačne dijelove, Wagnerova misija Agrokora je nešto drugačija. Amerikanac ga želi sačuvati kao jedinstveni koncern.
- Smatramo da je Agrokor fantastična kompanija koja će najviše vrijednosti zadržati ako se održe na okupu njezine ključne sastavnice - izjavio je nedavno nakon ulaska u Agrokor, a onda to kasnije ponovio nekoliko puta.

Ponavlja i svoj optimističan stav o budućnosti Agrokora. U Knightheadu, naime, vjeruju da u Agrokoru postoji značajan potencijal za rješavanje svih nedaća koje su snašle koncern. Uzdaju se u Ramljaka i njegov tim koji će, kako ponavlja Wagner, pomoći u vođenju reorganizacije i sigurno pridonijeti jačanju kompanije. Wagner u Agrokoru namjerava ostati sljedeće tri godine tijekom kojih će ulagati u tvrtku, podići je na noge i ustabiliti, a nakon toga je prodati kao cjelinu. Već nekoliko puta u javnosti je isticao da se ljudi iz Knighthead fonda zalažu za mirno rješavanje bilo kakvih problematika. Naglasio je i kako izbjegavaju sudske postupke, osim u iznimnim slučajevima, kad klijenti krše ugovore i/ili njihova prava. Isto tako, Knighthead fond na čelu s Wagnerom već osam godina sudjeluje u državnom dugu Argentine i njezinih pokrajina.

- Uključili smo se u njihovo poslovanje kad je Argentina bila u velikom bankrotu zbog duga. Tražila je tad ulagače za sporazumnu razmjenu duga, što je potom u značajnoj mjeri smanjilo nepodmireni dug - kaže Wagner.

Luksuz vlada u svim stanovima

Prošle je godine lokacija 15 Central Park West imala najveću cijenu za kvadrat stana. Kupci su po kvadratu morali izdvojiti više od 7000 dolara, čime je njujorška adresa zaradila titulu najskupljeg mjesta za život.

 

The Máster Suite. Perfected. 🥂 #15CPW #TheJacquesCohenTeam #NewYorkMiami (Listing Link in Bio)

A post shared by JACQUES COHEN (@thejacquescohen) on

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'
TODORIĆ NA BLOGU

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'

Ivica Todorić na blogu tvrdi da je Knighthead kupovao obveznice i nakon 9. travnja, a da je na sastanku u travnju odbijena Sber banka, jer se čekalo da Knighthead kupi potrebnu količinu obveznica

NOVA OBJAVA NA BLOGU

Ivica Todorić: Koga zastupa Dolički, Agrokor i Knighthead?

Todorić piše kako pod pritiskom javnosti Dolički brani svoj ugovor i svoj roll up, "zanemarujući činjenicu da se, kao i njegov poslodavac Ramljak, nalazi u neviđenom konfliktu interesa"
DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića
traži ga policija

DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića

Sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, DORH je izdao europski uhidbeni nalog protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina, priopćili su