Obavijesti

News

Komentari 153

Dekan medicinskog fakulteta u Puli širi sulude teorije zavjere: 'Cijepljeni šire nove mutacije'

Dekan medicinskog fakulteta u Puli širi sulude teorije zavjere: 'Cijepljeni šire nove mutacije'

Krešimir Pavelić poznat je po svojim neznanstvenim stavovima. U 15-minutnom izlaganju o cjepivu objasnio je kako ga treba zabraniti, a “odgovorne koji ga promoviraju privesti pravdi”

Politička stranka Promijenimo Hrvatsku nedavno je imala okrugli stol nazvan ‘Koronavirus – vrijeme je za istinu’. Na njemu je govornik bio i Krešimir Pavelić (69), doktor medicine i doktor medicinskih znanosti, poznat po svojim neznanstvenim stavovima, koji ima titulu dekana Medicinskog fakulteta u Puli, fakulteta koji, potvrdilo nam je ministarstvo - ne postoji.

Pogledajte video: Doktor širi teorije zavjere

Pavelić tvrdi i da cijepljeni nose i šire mutaciju virusa, ali u detalje o tome nije ulazio, jer “zasad nema dovoljno znanstvenih informacija”. Da ponovimo još jedanput, čovjek koji ima tilu dekana Medicine nabacio je 'teaser' da cijepljeni nose i šire mutaciju virusa. Nije poznato kad će ovu svoju tvrdnju objasniti i znanstveno dokazati. Pavelić je u svom skandaloznom izlaganju punom neistinih informacija uvodno rekao kako na okruglom stolu sudjeluje na poziv Ivana Lovrinovića iz stranke Promijenimo Hrvatsku kao i da je trenutno dekan Medicinskog fakulteta u Puli te da radi s nekoliko europskih znanstvenih zaklada, što uključuje i EU Zakladu za znanost u Strasbourgu, prenosi Telegram.

Najbolje je ostavio za kraj

U svom govoru od 15-ak minuta iznio je, kaže, nove i najnovije podatke o, kako ju je nazvao, takozvanoj Covid krizi. Kaže kako sredstva javnog informiranja prikrivaju pitanje komplikacija nakon cijepljenja. Rekao je da je u Europi od cijepljenja umrlo 10.000 ljudi. Pa je ustvrdio da je u četiri mjeseca umrlo više ljudi nego od svih drugih cjepiva od 1990. godine.

- To bi trebalo biti razlog da se cjepiva hitno maknu, a protagnisti propagande privedu pravdi - rekao je Pavelić.

Najbolje je ostavio za kraj.

Pa je tako ustvrdio da cijepljeni ne bi smjeli dati krv jer se tako širi patogeni protein spike u primaoca.

Ima još dekan 'znanstvenih poluinformacija'.

- Cijepljeni, kako sada stvari stoje, nose i šire nove mutacije koronavirusa o kojima sad neću govoriti jer još nemam dovoljno znanstvenih informacija - rekao je.

Dekan koji to nije i fakultet koji ne postoji

Podsjećamo, Pavelić je dekan fakulteta koji još ne upisuje sutende. Medicinski fakultet u Puli, naime, nema dopusnicu za rad. Pisala je o tome nedavno i srednja.hr. Još u listopadu 2019. Nacionalno vijeće za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj odbilo je dati suglasnost na pokretanje ovoga studija u Puli, što je preduvjet za izdavanje dopusnice.

Detektirali su tada nekoliko razina problema u osnivanju Medicine u Puli; od problematične strukture (ili nedostatka) kadrova, uvjeta za izvođenje nastave, financija, itd. 

Kontaktirali smo Ministarstvo znanosti i obrazovanja koje nam je potvrdilo kako dotični fakultet nema dopusnicu, za to treba potvrdu Nacionalnog vijeća za znanost i visoko obrazovanje, a to nije dobijeno.

Isto tako, Pavelić se ne može predstavljati kao dekan. I da, može se napisati da fakultet - ne postoji.