Obavijesti

News

Komentari 1

Demokrati: Treba istražiti privatne mailove Ivanke Trump

Demokrati: Treba istražiti privatne mailove Ivanke Trump
1

Planiramo nastaviti s našom istragom američkih saveznih propisa i želimo znati je li Ivanka djelovala u skladu sa zakonom, kaže američki zastupnik Elijah Cummings

VIDEO

Demokrati su u utorak zatražili istragu slučaja navodnog prošlogodišnjeg korištenja privatne pošte za vladine poslove Ivanke Trump, kćeri američkog predsjednika Donalda Trumpa i savjetnice Bijele kuće.

Bijela kuća je pregledom mailova Ivanke Trump otkrila da je ona koristila svoju privatnu poštu više od sto puta kako bi kontaktirala druge službenike Trumpove administracije, izvijestio je Washington Post.

Korištenje privatnog računa za vladine poslove može potencijalno narušiti zakon koji zahtijeva zaštitu svih predsjedničkih prepiski. 

Republikanski američki predsjednik Donald Trump osudio je u više navrata korištenje privatnog servera za elektronsku poštu za vladine poslove Hillary Clinton, njegove demokratske protivnice na predsjedničkim izborima 2016., kad je bila državna tajnica i obećao da će istražiti njezin ured. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Američki zastupnik Elijah Cummings, vodeći demokrat Odbora za nadzor i vladine reforme rekao je da će odbor istražiti komunikacije Bijele kuće kada demokrati preuzmu Predstavnički dom Kongresa u siječnju.

"Planiramo nastaviti s našom istragom američkih saveznih propisa i želimo znati je li Ivanka djelovala u skladu sa zakonom", navodi se u priopćenju njegovog ureda i dodaje da je istraga o komunikaciji unutar Bijele kuće započeta prošle godine, ali da su je obustavili republikanci koji trenutno kontroliraju odbor. 

Peter Mirijanian, glasnogovornik odvjetnika Ivanke Trump Abbea Lowella, rekao je za Washington Post da je korištenje privatne pošte Ivanke Trump različito od slučaja s Hillary Clinton jer nije bilo privatnog servera, da nijedna poruka nije sadržavala povjerljive informacije te da se to dogodilo prije nego što je Ivanka bila svjesna saveznih propisa.

Dodao je i da su svi mailovi povezani s vladinim poslovima stavljeni prije nekoliko mjeseci na raspolaganje s drugim zapisima Bijele kuće.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu