Obavijesti

News

Komentari 6

Najmanje 10 poginulih, a više od 1500 objekata je izgorjelo

Najmanje 10 poginulih, a više od 1500 objekata je izgorjelo
12

CBS navodi da je ovaj požar na području Nape možda najveći od onog iz 1981. godine kada je uništeno 65 građevina, a ukupna šteta procijenila se na 36 milijuna dolara

VIDEO

Najmanje je 10 ljudi izgubilo živote, a više od 1.500 objekata izgorjelo je u velikim požarima koji bjesne vinskim regijama Kalifornije.

Guverner Kalifornije Jerry Brown proglasio je izvanredno stanje u sedam okruga nedaleko od San Francisca zbog 14 velikih požara koji gutaju sve pred sobom na 32 tisuće hektara površine.

Najgore je u poznatim vinskim područjima Napi i Sonomi gdje je evakuirano više od 20.000 ljudi. 

A DC-10 aircraft drops fire retardant on a wind driven wildfire in Orange, California

Smrtno je stradalo desetero ljudi, ali okolnosti o tome vlasti dosad nisu iznijele. Po podacima mjesnih šefira, sedmero je mrtvih u Sonomi, dvije su osobe poginule u Napi i jedna u okrugu Mendocino.

Iz kalifornijske službe za izvanredna stanja kažu da bi broj mrtvih mogao rasti. Stotinjak osoba je u bolnicama zbog opeklina ili udisanja dima. 

Po broju mrtvih, ovo su najgori požari u Kaliforniji u deset godina. 

Lokalni vatrogasni zapovjednik je rekao da su golemi požari progutali čak 1,500 objekata. 

Barry Biermann, šef vatrogasaca u Napi, kazao je da je na njegovom području izgorjelo više od 50 građevina. Dramatično je i u okrugu Calistoga gdje je vatra progutala nekoliko građevina, nekoliko osoba je završilo u bolnici zbog teških opeklina.

A firefighter works to put out hot spots on a fast moving wind driven wildfire in Orange, California

Vatra će ostaviti i teške posljedice po gospodarstvo te regije budući da je to područje diljem svijeta poznato po vinogradima.

Američki meteorološki zavod izdao je uzbunu i za cijeli zaljev San Francisca budući da jaki vjetrovi nose crni dim na to područje. Iz grada, iako je udaljen 60 kilometara, vidi se gusti dim iznad požarišta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa