Obavijesti

News

Komentari 12

Detalji čuda iz džungle: Djeca su napravila sklonište, pronašli su set za preživljavanje u olupini

Detalji čuda iz džungle: Djeca su napravila  sklonište, pronašli su set za preživljavanje u olupini
3

Tri odrasle osobe, uključujući pilota, poginule su od posljedica pada, a njihova su tijela pronađena u zrakoplovu. Četvero djece u dobi od 13, 9 i 4 godine, kao i 11-mjesečna beba, preživjeli su pad..

VIDEO

Četvero djece iz starosjedilačke zajednice u Kolumbiji pronađeno je živo na jugu zemlje nakon više od pet tjedana što se zrakoplov kojim su putovali srušio u gustu džunglu, rekao je u petak kolumbijski predsjednik Gustavo Petro.

Djecu je spasila vojska u blizini granice između kolumbijskih provincija Caqueta i Guaviare, blizu mjesta gdje se mali zrakoplov srušio.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Kolumbija_spašavanje djece 00:45
Colombian children found alive in jungle after the Cessna 206 plane crash in Caqueta

"Radost za cijelu zemlju! Četvero djece koja su nestala.. izgubljena... u kolumbijskoj džungli pojavila su se živa", poručio je Petro putem Twittera.

Mali zrakoplov Cessna 206 prevozio je sedam ljudi na ruti između Araracuare, u pokrajini Amazonas, i San Jose del Guaviarea, grada u pokrajini Guaviare, ali je u ranim jutarnjim satima 1. svibnja prijavio alarm zbog kvara motora.

Čudo u džungli: Četvero djece nestale u padu zrakoplova našli žive nakon pet tjedana!
Čudo u džungli: Četvero djece nestale u padu zrakoplova našli žive nakon pet tjedana!

Tri odrasle osobe, uključujući pilota, poginule su od posljedica pada, a njihova su tijela pronađena u zrakoplovu. Četvero djece u dobi od 13, 9 i 4 godine, kao i 11-mjesečna beba, preživjeli su pad.

Prve informacije od vlasti za civilno zrakoplovstvo, koje su koordinirale spasilačke napore, sugeriraju da su djeca pobjegla iz aviona i krenula u prašumu potražiti pomoć.

Spasilačke ekipe su uz potporu pasa tragača prethodno pronašli odbačeno voće, koje su djeca navodno jela, te improvizirana skloništa napravljena od vegetacije iz džungle.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Kolumbija 09:25

U operacijama spašavanja sudjelovali su zrakoplovi i helikopteri kolumbijske vojske i zrakoplovstva.

Djeca su preživjela zahvaljujući hrani iz seta za preživljavanje kojeg su pronašli u olupini zrakoplova. Djeca su pronađena jako iscrpljena i prekrivena ugrizima insekata. Preživjeli su preko 40 dana smai u prirodi nakon pada zrakoplova, a u tome su im pomogle vještine koje ih je naučile baka i majka - piše Guardian.

- Nevjerojatno! Preživjeli su životinjske predatore, naoružane bande pljačkaša, olujna nevremena. Ovo je slavlje za cijelu državu - rekao je kolumbijski predsjednik Gustavo Petro.

Četvero braće i sestara, dio su Huitoto domorodačke zajednice. Premda iscrpljeni i gladni, nitko od djece nije pronađen u ozbiljnom i teškom medicinskom stanju. Čak ni najmlađe dijete, koje je u džungli proslavilo svoj prvi rođendan. Djecu su prevezli u grad San Jose de Guaviare kako bi im pružili potrebnu zdravstvenu i psihološku pomoć.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa