Obavijesti

News

Komentari 39

Detalji iskaza Mamićeve žene: 'Zdravko mi je u Dubaiju uzeo 10.000 eura i dao sucu Vekiću'

Detalji iskaza Mamićeve žene: 'Zdravko mi je u  Dubaiju uzeo 10.000 eura i dao sucu Vekiću'

Marina Mamić je istražiteljima u USKOK-u detaljno opisala druženja svog muža s optuženim sucima, posebno sa sucem Zvonkom Vekićem: 'Teško mi je izračunati vrijednost svih darova, večera, putovanja…'

VIDEO

Bjegunac Zdravko Mamić i osječki suci koje optužuje za primanje mita žalit će se na rješenje Uskoka koji je otvorio istragu, piše Telegram koji je doznao i što je Mamićeva supruga Marina ispričala istražiteljima dok su provjeravali ima li temelja za otvaranje istrage protiv sudaca.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Uhićenje sudaca 01:02

Ona je istražiteljima pričala o Mamićevim druženjima sa sucima, a kako se navodi, posebno sa Zvonkom Vekićem. Tako je rekla da se s njim često sastajao i da mu je davao novac koji je uzimao iz kuće. Prema njezinoj procjeni, radilo se o oko 400 tisuća eura gotovine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Kako je podmićivao Mamić, 'reformator pravosuđa': Braco, evo ti paprike za finu salatu'
Kako je podmićivao Mamić, 'reformator pravosuđa': Braco, evo ti paprike za finu salatu'

- Teško mi je izračunati vrijednost svih drugih darova, večera, putovanja…. Ja sam bila nazočna nekim njihovim susretima. Sjećam se da je u ljeto 2017. Vekić sa svojom prijateljicom došao k nama u kuću na večeru. Vidjela sam ga i na druženju u vikendici u Buševcu krajem 2017., a zajedno smo bili u Dubaiju - rekla je Mamić dodajući da je suca Vekića vidjela i 2019. u Banjoj Luci.

 - Svaki put razgovaralo se o suđenju u Osijeku. Sudac je Zdravku obećavao brda i doline. Spominjao je i druge suce. Sjećam se da je govorio o Krušlinu i da će mu sugerirati kako da donosi odluke u Zdravkovu korist - rekla je navodno Marina Mamić.

Potvrdila je i da je Mamić dao sucu Vekiću i njegovoj prijateljici u Dubaiju 10.000 eura za šoping. Kaže da je taj novac bio uzeo njoj, iako se tome protivila, a ispričala je i da mu je kupio Louis Vuitton cipele te da su zajedno bili na večerama.

Govorila je i o druženju s Vekićem u Banjoj Luci gdje joj je Mamić rekao da mu je dao novac, a ispričala je i da je platio sucu i njegovoj prijateljici odmor u Rovinju 2017. Telegram piše da su istražitelji utvrdili u hotelskoj dokumentaciji da je to stajalo 65.600 kuna. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a