News

Komentari 39

Detalji iskaza Mamićeve žene: 'Zdravko mi je u Dubaiju uzeo 10.000 eura i dao sucu Vekiću'

Detalji iskaza Mamićeve žene: 'Zdravko mi je u  Dubaiju uzeo 10.000 eura i dao sucu Vekiću'

Marina Mamić je istražiteljima u USKOK-u detaljno opisala druženja svog muža s optuženim sucima, posebno sa sucem Zvonkom Vekićem: 'Teško mi je izračunati vrijednost svih darova, večera, putovanja…'

Bjegunac Zdravko Mamić i osječki suci koje optužuje za primanje mita žalit će se na rješenje Uskoka koji je otvorio istragu, piše Telegram koji je doznao i što je Mamićeva supruga Marina ispričala istražiteljima dok su provjeravali ima li temelja za otvaranje istrage protiv sudaca.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ona je istražiteljima pričala o Mamićevim druženjima sa sucima, a kako se navodi, posebno sa Zvonkom Vekićem. Tako je rekla da se s njim često sastajao i da mu je davao novac koji je uzimao iz kuće. Prema njezinoj procjeni, radilo se o oko 400 tisuća eura gotovine.

- Teško mi je izračunati vrijednost svih drugih darova, večera, putovanja…. Ja sam bila nazočna nekim njihovim susretima. Sjećam se da je u ljeto 2017. Vekić sa svojom prijateljicom došao k nama u kuću na večeru. Vidjela sam ga i na druženju u vikendici u Buševcu krajem 2017., a zajedno smo bili u Dubaiju - rekla je Mamić dodajući da je suca Vekića vidjela i 2019. u Banjoj Luci.

 - Svaki put razgovaralo se o suđenju u Osijeku. Sudac je Zdravku obećavao brda i doline. Spominjao je i druge suce. Sjećam se da je govorio o Krušlinu i da će mu sugerirati kako da donosi odluke u Zdravkovu korist - rekla je navodno Marina Mamić.

Potvrdila je i da je Mamić dao sucu Vekiću i njegovoj prijateljici u Dubaiju 10.000 eura za šoping. Kaže da je taj novac bio uzeo njoj, iako se tome protivila, a ispričala je i da mu je kupio Louis Vuitton cipele te da su zajedno bili na večerama.

Govorila je i o druženju s Vekićem u Banjoj Luci gdje joj je Mamić rekao da mu je dao novac, a ispričala je i da je platio sucu i njegovoj prijateljici odmor u Rovinju 2017. Telegram piše da su istražitelji utvrdili u hotelskoj dokumentaciji da je to stajalo 65.600 kuna. 

Najčitaniji članci