News

Komentari 88

Detalji strave u Ivancu: 'Ubijeni su vatrenim oružjem, vjerojatno je da nije uključen netko treći...'

Detalji strave u Ivancu: 'Ubijeni su vatrenim oružjem, vjerojatno je da nije uključen netko treći...'

Darko Galić, zamjenik županijske državne odvjetnice otkrio je više detalja o zločinu nakon očevida. Načelnik PU varaždinske Predrag Benčić izrazio je duboku sućut obiteljima policijskih službenika

Strava u Ivancu na sam Uskrs. U stanu su pronađena tijela muškarca i žene, oboje policijski službenici zaposleni u PU varaždinskoj. Muškarac je najprije ubio ženu s kojom je živio, a potom presudio i sebi.

Darko Galić, zamjenik županijske državne odvjetnice otkrio je više detalja o zločinu nakon provedenog očevida.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je provelo očevid na mjestu događaja, u stanu u kojem su pronađene dvije mrtve osobe, obje policijski službenici. Prema činjenicama koje smo očevidom utvrdili, nedvojbeno je da je smrt obje osobe nastupila djelovanjem vatrenog oružja - izjavio je Galić.

Na novinarsko pitanje je li riječ o službenom oružju, Galić je rekao kako će o svim drugim detaljima događaja znati nakon prikupljanja svih obavijesti i podataka te provođenja potrebnog vještačenja.

Nije mogao potvrditi ni neslužbene informacije koje su se pojavile u nekim medijima, o navodnoj vezi ubijenih muškarca i žene, već je naglasio da će se to također utvrđivati u daljnjem tijeku istražnog postupka.

- U ovoj fazi postupka ne možemo i ne smijemo ništa isključivati. Međutim zasad prema podacima koje smo prikupili očevidom, nije vjerojatno da je u događaju sudjelovala treća osoba - dodao je.

Na pitanje je li poznato da je već ranije bilo kakvih problema ili prijava nasilja na ovoj adresi, Galić je kazao kako o takvim detaljima zasad ne može govoriti.

- To su okolnosti koje ćemo utvrđivati dalje tijekom postupka - kazao je.

Naglasio je da će tek nakon vještačenja biti poznato što se točno dogodilo u stanu u Ivancu.

Načelnik PU varaždinske Predrag Benčić izrazio je duboku sućut obiteljima policijskih službenika.

- Ovo je jedan događaj koji u povijesti PU varaždinske nije bio zabilježen i koji je zasigurno šokirao sve nas, sve radne kolege. takav događaj se ne pamti na području naše uprave. Uz stalnu edukaciju policijskih službenika koje provodimo, liječničke preglede, dogodilo se ono što smo najmanje htjeli i željeli - rekao je načelnik Benčić.

Policija je dojavu o zločinu zaprimila danas oko 13,40 sati nakon čega su policijski službenici izašli na teren u očevid koji je trajao cijelo poslijepodne. Da bi ušli u stan policija je morala zatražiti pomoć DVD-a Ivanec.