News

Komentari 172

BMW-om udario u Porsche koji ga je pretjecao. Suvozač izletio u potok, a auto pao na njega

BMW-om udario u Porsche koji ga je pretjecao. Suvozač izletio u potok, a auto pao na njega

Vozač Porschea pokušao je izbjeći sudar, ali je udario u rubni kamen i došlo je do zanošenja oba automobila. Izletjeli su s ceste, a u prevrtanju su iz BMW-a ispali vozač i suvozač kojeg je auto poklopio

U teškoj prometnoj nesreći kraj Krapinskih Toplica u četvrtak, nešto iza ponoći, poginuo je Matija S.T. (34), policajac koji je s njim bio u BMW-u u kritičnom je stanju, a još je troje ljudi lakše ozlijeđeno.

Zagorska policija u petak ujutro objavila je sve detalje užasne nesreće do koje je došlo zbog opasne i brze vožnje.

POGLEDAJTE VIDEO

Kako su izvijestili, do nesreće je došlo jer  31-godišni interventni policajac, koji je bio van službe, nije prilagodio brzinu BMW-a osobinama i stanju ceste.

Ulaskom u zavoj prešao je na lijevu prometnu traku u trenutku kad je njegov automobil s lijeve strane pretjecao Porsche Taycan kojim je upravljao 27-godišnji mladić.

U tom je trenutku došlo do udara BMW-a u Porsche, a pokušavajući izbjeći sudar 27-godišnjak je udario u rubni kamen nogostupa lijevim kotačima. Tad je došlo do zanošenja oba automobila po cesti.

Porsche je izletio van ceste, a prilikom slijetanja udario je u smjerokazni stupić, prometni znak i kućicu stajališta autobusa te se nakon prelijetanja odvodnog kanala zaustavio na livadi. Vozač (27) zadobio je lakše ozljede, kao i putnici u vozilu 24-godišnji i 31-godišnji hrvatski državljani.

BMW kojim je upravljao policajac izletio je van kolnika na livadu te nakon toga u kosinu odvodnog kanala i prevrtao se po livadi. U prevrtanju automobila, vozač (31) i suvozač (34) ispali su iz automobila. 

Vozač je zadobio teške tjelesne ozljede te je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u Opću bolnicu Zabok, a nakon toga u KB Sestre milosrdnice u Zagreb, dok je putnik iz vozila pao u potok ispunjen vodom, a na njega je pao osobni automobil i prikliještio ga te je uslijed zadobivenih ozljeda smrtno stradao.

Mrtvo tijelo prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagreb na obdukciju.Vozačima su izuzeti uzorci krvi i urina poradi ispitivanja prisutnosti alkohola i opojnih droga.

Očevidom prometne nesreće rukovodio je zamjenik ODO iz Zagreba. Od 1.10 sati do 13.20 sati za sav promet bila je zatvorena DC 507 te se promet odvijao obilazno uz fizičku regulaciju policijskih službenika.

Najčitaniji članci