News

Komentari 35

Dicmo pod vodom, poplavljene kuće: 'Ovo nisam doživio otkad znam za sebe. Upozoravali smo'

Dicmo pod vodom, poplavljene kuće: 'Ovo nisam doživio otkad znam za sebe. Upozoravali smo'

Već nekoliko mjeseci apeliramo na Hrvatske vode, ali i na Hrvatske šume da maknu materijal koji je iskrcan kraj rijeke. Dogodilo se ono čega smo se pribojavali, kaže načelnik Petar Maretić

Područje Dicma pogodila je poplava. Kiša ne prestaje padati, ljudi brane kuće od vode s vrećama pijeska.

POGLEDAJTE VIDEO Poplava u Dicmu

- Od jutros branimo mjesto. Ovo nije doživljeno otkada znam za sebe, poplavila su sela, užasno je ispod škole također kao i na državnoj cesti. Već nekoliko mjeseci apeliramo na Hrvatske vode, ali i na Hrvatske šume da maknu materijal koji je iskrcan kraj rijeke. Dogodilo se ono čega smo se pribojavali. Ali, nije samo to razlog, nažalost - komentirao je načelnik Petar Maretić za Dalmatinski portal.

Na terenu je i zapovjednik JVP-a Sinj Stipe Ančić, članovi DVD-a i JVP-a Sinj s 5 vatrogasnih vozila, 8 vatrogasaca i 6 pumpi koji ispumpavaju vodu iz stambenih i gospodarskih objekata u kritičnim dijelovima Dicma, a mjesto je posjetio sinjski gradonačelnik Miro Bulj. 

Osigurano je i 500 vreća s pijeskom.

Od 13.30 sati za sav promet je bila zatvorena cesta D1 na relaciji Split-Sinj u mjestu Kraj, općina Dicmo zbog obilnih oborinskih voda. 

Policija je obavijestila kako je D1 kroz Dicmo opet otvorena u 17.05 sati te da se promet odvija jednom trakom uz regulaciju. 

Najčitaniji članci