Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dijete nazvali Adolf Hitler: Par neonacista osudili za terorizam

Za spornu fotografiju na kojoj drži dijete okićeno nacističkim obilježjima, Thomas je izjavio da je bila samo igra. Na pitanje jesu li mu roditelji bili ekstremisti ili rasisti, odgovorio je potvrdno...

Foto: West Midlands Police
63 komentara

Neonacistički par koji je svoje dijete nazvao Adolf Hitler i pozirao sa svastikom u odjeći Ku Klux Klana proglasili su krivima za pripadnost zabranjenoj skupini Nacionalna akcija koja je koja je zagovarala "sveti rat" protiv crnaca, Židova, Azijata i homoseksualaca. 

Rasistički fanatici iz Velike Britanije Adam Thomas (22) i Clauda Patatas (38) osuđeni su na po 10 godina zatvora. U zatvor će i njihov prijatelj Daniel Bogunovic (27).

Osim što su zagovarali "sveti rat", policajci su u kući Adama i Claudie pronašli mačete, sjekire i samostrele "ukrašene" nacističkim i Ku Klux Klan obilježjima. Imali su i "Anarhističku kuharicu" u kojoj je bio recept za izradu bombe. 

- Glavu brijem od pete godine, a moj očuh svirao je u Skrewriveru, to je bjelački bend. Ja sam rasist, ali o tome više ne razmišljam, rekao je Thomas.

Za spornu fotografiju na kojoj drži dijete okićeno nacističkim obilježjima, Thomas je izjavio da je bila samo igra. Na pitanje jesu li mu roditelji bili ekstremisti ili rasisti, odgovorio je:

- Bili su rasisti. 

National Action court case | Autor: Richard Vernalls/Press Association/PIXSELL Foto: Richard Vernalls/Press Association/PIXSELL Njegova djevojka Claudia, rodom iz Portugala, priznala je da na leđima ima tetoviran simbol "SS-a", a izjavila je i da je jednom slavila Hitlerov rođendan:

- Ispekla sam tortu, na njoj je bilo Adolfovo lice. Nije mi bilo svejedno kad sam ju rezala jer Adolf je život. 

Thomas je u svojim izjavama bio još radikalniji. govorio je da izbjeglice treba ugušiti u plinskim komorama, crnce pobiti, Kineze pretvoriti u biogorivo...Smatrao je i da homoseksualce kao i djecu miješanih rasa treba pobiti vješanjem i kamenovanjem, piše The Sun.

-  Mogli bi smaknuti milijarde "nebijelaca" bez problema jer mi smo nadmoćni. Osobno, sve što želim je bijela domovina, ne prihvaćam nikoga tko nije sto posto bijelac, dodao je. 
 

Možda vas zanima i ovo:
Message