News

Komentari 12

Dijete zapelo u veš mašini koja je bila uključena. Preminulo je

Dijete zapelo u veš mašini koja je bila uključena. Preminulo je

Malo dijete predškolske dobi umrlo je nakon što je pronađeno u uključenoj perilici za rublje. Kada su ga pronašli dijete je odvedeno u bolnicu gdje nije reagiralo niti je davalo ikakve znakove života

Ova stravična tragedija odigrala se u Christchurchu u predgrađu Hoon Hayna na Novom Zelandu.

- Jedna je osoba ozlijeđena i prebačena u bolnicu gdje je kasnije umrla. Policija istražuje okolnosti smrti te se čeka mrtvozornika - rekao je glasnogovornik policije.

Smrt djeteta ne tretira se kao sumnjiva.

Ožalošćeni su se okupili u kući gdje se sve dogodilo kako bi se oprostili od djeteta. 

Stručnjaci su nakon ovog nesretnog događaja i niza sličnih upozorili roditelje na opasnost od perilica s prednjim punjenjem jer mala znatiželjna djeca se vrlo lako mogu popeti unutar perilice kako bi istraživali. Kad uđu unutra, mogu se slučajno zatvoriti i ugušiti ili perilica može započeti ciklus pranja ne znajući da je dijete unutra.

Sličan slučaj dogodio se 2019 godine kada je trogodišnji dječak umro u perilici s prednjim punjenjem u Orlandu na Floridi, u SAD-u. Dječak se popeo unutra igrajući se sa bratom i sestrom kad su se vrata zatvorila, zarobivši ga unutra gdje se ugušio.

Od 2014. godine u SAD-u se procjenjuje da je oko 3000 djece mlađe od pet godina završilo na hitnom bolničkom liječenju kako bi se liječilo zbog ozljeda povezanih s perilicama rublja, navodi američka Komisija za sigurnost potrošačkih proizvoda.

Većina ozljeda odnosila se na padove. Srećom, smrtni slučajevi su relativno rijetki, a Komisija za sigurnost potrošačkih proizvoda izvijestila je da je samo dvoje djece mlađe od pet godina umrlo u perilicama između 2005. i 2009. godine, piše Daily Mail.

Najčitaniji članci