Obavijesti

News

Komentari 8

Diler (48) pokušao pregaziti policajca, u Zadru zaplijenili drogu vrijednu 450.000 kuna

Diler (48) pokušao pregaziti policajca, u Zadru zaplijenili drogu vrijednu 450.000 kuna
2

Policajac se tijelom uvukao u automobil dilera i pokušao ugasiti auto, no vozač, koji je primio paketić droge, stisnuo je gas i vukao policajca koji je visio iz auta. Policajac je s teškim ozljedama završio u bolnici

VIDEO

Diler (32) na motociklu prošao je pokraj drugog dilera (48) u automobilu. Mislio je da mu je neopazice predao paketić heroina kroz prozor automobila i produžio na sigurno. Ali nije.

Vidjeli su ih policajci i došli do automobila. Bilo je to u zadarskoj četvrti Brodarica u utorak oko 14 sati. No i 48-godišnjak u automobilu je namjeravao dati petama vjetra kao i motociklist.

- Oglušio se o zapovijedi. Naglo je startao i pritom odbacio policajca odjela za droge i udario svojim vozilom u policijsko vozilo kojim mu je zapriječen bijeg. Uhićen je na licu mjesta uz uporabu sredstava prisile - kazao je Bore Mršić, načelnik zadarske krim policije.

Njegov kolega policajac na terenu, naime, uvukao se polovicom tijela u automobil dilera, pokušavajući mu ugasiti auto. No vozač koji je upravo primio paketić droge, nije stao nego je, hrvajući se s policajcem stisnuo gas i vozio. Policajac je završio u bolnici s teškim ozljedama, napuknućem prsnog koša i rebara. Zadržali su ga na liječenju.

- Čuo sam se s njim, teško je ozlijeđen, ali mu zacjeljivanje ide dobro. Kaže da se jedva čeka vratiti na poslovne zadaće - rekao je Anton Dražina, načelnik zadarske policijske uprave.

Policajci su pretražili dilerov auto i našli paketić s 32,1 gram heroina, a vozač im je sam predao još 0,5 i 0,6 grama heroina iz džepa te 3900 kuna.

- Odmah nakon toga na adresi prebivališta uhitili smo i prvoosumnjičenog koji je pokušao odbaciti paketić s dva grama kokaina. Pretragom njegovog stana našli smo i oduzeli još 1000.6 grama heroina, 32.6 grama kokaina, 40 grama bijele praškaste tvari za miješanje s drogom radi povećanja mase, digitalnu vagu za precizno mjerenje i 8000 kuna od preprodaje droge - kazao je Mršić te dodao da bi droga na ulici vrijedila više od 450 tisuća kuna. U stanu 48-godišnjaka našli su još 6.5 grama heroina i tri bočice metadonske otopine. 

Policija osnovano sumnja da je 32-godišnjak od 20. lipnja pa do uhićenja predao 48-godišnjaku minimalno 520 grama heroina i šest grama kokaina i to u najmanje 16 navrata u pakiranjima od 40 ili 50 grama da dila dalje sitnim preprodavačima i konzumentima.

Obojicu su prijavili za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, a ovaj koji se opirao dobio je i kaznenu prijavu zbog prisile prema službenoj osobi.

- Pogubnost konzumacije droge najbolje oslikava jučerašnji slučaj pronalaska mrtvog tijela 40-godišnjaka sa zadarskog područja čija se smrt povezuje s konzumacijom droge - dodao je Mršić.

U tijeku je istraga nad 48-godišnjim vlasnikom stana u kojem je čovjek umro, a koji je stari policijski znanac zbog konzumiranja i preprodaje droge te 34-godišnjom ženom koja je bila u društvu s umrlim. Istražuju i 44-godišnjakinju koju povezuju sa slučajem, a  koja im je također poznata po drogi.

Droga stiže iz zemalja istočno od Hrvatske, nije najveće čistoće, ali je jedna od čišćih u narko svijetu, a veza između zaplijenjene droge i one od koje je umro konzument, za sad nije dokazana.

Nad tijelom umrlog obavit će se obdukcija i vještačenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.