Obavijesti

News

Komentari 20

Francuska ima najviše zaraženih od početka pandemije korone

Francuska ima najviše zaraženih od početka pandemije korone

Francuske vlasti su u subotu izvijestile o 104.611 novih slučajeva zaraza koronavirusom u protekla 24 sata, što je najveći dnevni broj slučajeva od početka pandemije u toj zemlji

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
21.55

Francuska ima najviše zaraženih od početka pandemije

Francuske vlasti su u subotu izvijestile o 104.611 novih slučajeva zaraza koronavirusom u protekla 24 sata, što je najveći dnevni broj slučajeva od početka pandemije u toj zemlji.

Posljednja sedmodnevna incidencija bila je tek nešto manja od 647 novih zaraza na 100.000 stanovnika. 

S obzirom na drastičan porast zaraza, francuska vlada je sugerirala da bi mogla postrožiti pravila ulaska u određene prostore, uključujući restorane i ustanove kulture. 

Sada je za pristup većini javnih prostora potreban dokaz o cijepljenju, preboljenju covida-19 ili negativan test na koronavirus. Uskoro više neće biti dovoljan samo negativan test. 

Vlada planira predstaviti zakon na posebnoj sjednici u ponedjeljak, a očekuje se da će biti usvojen sredinom siječnja.

20.26

U Italiji treći dan za redom rekordan broj zaraženih covidom-19

Italija s 54 762 nova slučaja ima rekordan broj zaraženih covidom-19 već treći dan za redom, objavilo je ministarstvo zdravstva u subotu.

Umrlo je još 144 ljudi, troje više nego u petak. 

Italija je potvrdila 136.530 smrtnih slučajeva povezanih s covidom-19 od izbijanja epidemije u toj zemlji u veljači prošle godine. Druga je u Europi po broju mrtvih nakon Velike Britanije, a deveta u svijetu. 

Do sada je potvrdila oko 5.57 milijuna slučajeva zaraze. 

U bolnicama je od subote gotovo 9000 covid pacijenata, a ta brojka ne uključuje one na intenzivnoj njezi. Na odjelu intenzivne njege ukupno je 1071 pacijent.

Proteklog dana provedena su 969.752 testiranja na koronavirus, a u četvrtak 929.775, priopćilo je ministarstvo zdravstva.

19:58

ZADARSKA ŽUPANIJA

U Zadarskoj su županiji u posljednja 24 sata potvrđena 123 nova slučaja zaraze koronavirusom, a dvije su osobe umrle, izvijestio je u subotu Županijski stožer Civilne zaštite.

U Općoj bolnici Zadar od posljedica infekcije koronavirusom umrli su muškarac u dobi od 77 godina i 87-godišnja žena.

U protekla 24 sata testirano je 419 uzoraka. Među novozaraženima 69 ih je u Zadru, devetero u Preku, po šestero u Benkovcu, Jasenicama i Posedarju, petero u Pakoštanima, četiri osobe oboljele su u Poličniku, po tri u Ninu i Novigradu, po dvije u Privlaci, Ražancu, Stankovcima, Starigradu i Viru te po jedna u Lišanima Ostrovičkim i Pagu.

Od bolesti su se od jučer oporavile 143 osobe, a trenutno je u županiji ukupno 1014 oboljelih od covida-19.

Pod aktivnim je nadzorom 1678 stanovnika Zadarske županije.

Na covid odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 43 oboljelih, od kojih je 11 na respiratorima, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je šestero pacijenata.

Policija nije evidentirala nijedno kršenje mjere samoizolacije.

18.02

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 58 novih pozitivnih osoba  na COVID-19, potvrđenih PCR testiranjem (14 osoba iz Vukovara, 8 osoba iz Vinkovaca, po 6 osoba iz Babine Grede i Borova, 4 osobe iz Lovasa, po 3 osobe iz Županje i Starih Mikanovaca, po 2 osobe iz Cerne, Rajeva Sela, Trpinje i Rokovaca te po 1 osoba iz Andrijaševaca, Bršadina, Ilače, Ivankova, Korođa, i Slakovaca). Preminula je jedna osoba.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 20438, od kojih je 19647 izliječeno, a ukupno je preminulo 378 osoba.

Trenutno su u županiji 52 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 249 osoba, te je ukupno do sada testiranih osoba na području županije 118411.

U samoizolaciji se na području županije nalazi 473 osoba. 

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji, 5 je pozitivnih osoba iz sustava zdravstva ( 1 liječnik, 2 med. sestre / tehničara, 2 druga zdravstvena radnika).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva nalazi se 1 radnik (1 liječnik).

17.41

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Na području Brodsko-posavske županije u protekla 24 sata zabilježeno je 56 novooboljelih od covida-19, a umrle su dvije osobe pozitivne na koronavirus, priopćio je u subotu županijski Stožer civilne.

U slavonskobrodskoj Općoj bolnici Dr. Josip Benčević hospitalizirana je 41 osoba zbog covida-19, od čega je sedam pacijenata na respiratoru. U novogradiškoj Bolnici hospitalizirano je ukupno 18 osoba od čega su tri osobe na respiratoru.

Prema podacima Policijske uprave Brodsko-posavske trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazi 582 osoba.

Od početka pandemije u županiji je ukupno oboljela 20.581 osoba, a 339 ih je umrlo.

Građani se u Slavonskom Brodu mogu cijepiti u gradskom Domu zdravlja i Općoj bolnici Dr. Josip Benčević, kao i u ambulantama izabranog  liječnika obiteljske medicine.

U Novoj Gradiški mogu se cijepiti u Društvenom dom te u ambulantama izabranog  liječnika obiteljske medicine.

Županijski stožer CZ priopćio je da je pristiglo cjepivo za djecu u dobi od 5 do 11 godina, a cijepljenje mogu provoditi i pedijatri.

Komentari 20