Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
36 komentara

Ding-dong! Nema spavanja za šefa splitskog HDZ-a Škorića

Cijelu su akciju splitski aktivisti i stanovnici centra grada tempirali baš u ponoć jer se danas na sjednici Gradskog vijeća odlučuje o mijenjaju, odnosno produljenju radnog vremena lokalima u centru grada

36 komentara

Pred zgradu Petra Škorića, šefa splitskog HDZ-a i gradskog vijećnika, sinoć u ponoć došlo je nekoliko stanara iz centra Splita. Na Škorićev portafon pozvonio je administrator Facebook stranice Dnevna doza splitskog nereda Bojan Ivošević, pokretač cijele akcije.

POGLEDAJTE VIDEO

"Mi bi spavali" - stanari

Posted by Dnevna doza splitskog nereda on Tuesday, June 18, 2019

- Dobra večer, ovdje stanari iz centra grada, žao nam je što Vas smetamo, ali ako biste se mogli spustiti dolje, obratiti nam se, s obzirom da smo načuli da nam sutra planirate dva mjeseca radnim danom do dva sata onemogućiti normalan život - rekao je Ivošević.

Škorić je, očito u polusnu, trenutak šutio, a onda odgovorio:

- Prošetajte!

POGLEDAJTE VIDEO

Laku noć ❤ #Prošetaj

Posted by Dnevna doza splitskog nereda on Tuesday, June 18, 2019

Cijelu su akciju splitski aktivisti i stanovnici centra grada tempirali baš u ponoć jer se danas na sjednici Gradskog vijeća odlučuje o mijenjaju, odnosno produljenju radnog vremena lokalima u centru grada. Gradsko vijeće trebalo bi im produljiti radno vrijeme do 2 sata ujutro radnim danom, zbog čega se stanari starog dijela grada sada bune. 

Splitsko-dalmatinski HDZ pohvalio se postignućima u 2018. i najavio projekte za 2019. | Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Inače, Petar Škorić je nedavno zablistao optuživši Pamelu Anderson za specijali rat protiv Hrvatske, a ostao je zapamćen i kao tip na kojeg je 1995. u Kninu Ante Gotovina vikao:

'Škoriću, di je križ?! Pa da si stao u Sinj fratrima i zamolio ih, oni bi ti ih dali deset. Zato što ste budaletine! Zato što ste nesposobni! A sposobni ste da balite na kamere i da se slikate! To jeste sposobni. Jedan križ niste sposobni naći!'.

Škorić je, inače, pod velikim pritiskom nakon posljednjih izbora za Europski parlament jer je HDZ u Splitu pretrpio pravi potop - u Splitu je SDP osvojio 23,5 posto glasova, a HDZ mizernih 18,3 posto. 

Dubrovnik je glavni!

Inicijativa 'Dnevna doza splitskog nereda' poslala je sljedeći tekst na adrese svih splitskih vijećnika, kao i na onu gradonačelnika Andre Krstulovića Opare: 

Dubrovnik je glavni!

Poštovani,

sutra ćete kao vijećnici odlučivati o odluci koja znatno utječe na život građana grada Splita, a naročito na život onih koji žive u obuhvatu  stare gradske jezgre i čije iseljavanje pokušavate zaustaviti (barem  sudeći prema izjavama predstavnika gradske vlasti). Nažalost, moramo vas upozoriti da idete u krivom smjeru, sudeći prema slanju identične  verzije dokumenta  u dnevni red, istog onakvog   kakav je bio i na javnom savjetovanju (gdje su svi prijedlozi stanara  odbijeni), kao i na prvom čitanju gdje su neki od vas i sami uočili neke  sporne stvari. I to sve u susret obljetnice 40. godina UNESCO zaštite  stare gradske jezgre.

Ono što bi vas željeli upozoriti  je činjenica da stanari ne traže ništa novo, već primjenu odredbi koje  možete vidjeti u Gradu Dubrovniku na snazi, koje se nakon provedbe istih  nisu negativno odrazile na turizam Dubrovnika, a ukomponirane su u  odluku o komunalnom redu, te su primjenjive i na odluku koju sutra donosite.  

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message